Nicolina min lilla fina...

Sötnosen somnade igår kväll strax efter 18...vaknade till 22 för mat, passade på att dra på pyjamas och byta blöja, sen sov ungen helt till 7, då ville hon inte riktigt vakna fast jag bävade för det...så hon åt och somnade om till 9.30 :O Jösses vilken unge jag har! Jag somnade ju inte förrän 2 inatt så jag kände bara att näe, hur fan ska jag orka hela dan?? Men när Nico ville sova såpass mycket mer fick jag ändå helt ok med sömn för att orka ändå.

Förmiddagen gick bra, satt i telefon med Lotta men då skulle Nico kinka lite, men vi pratade mer sen ändå ;) Vid 14 tänkte jag lägga Nico...eller ja...vi gick upp 13.30 för jag skulle byta sängkläder. Väl på övervåningen tänkte jag att jag nog skulle passa på att sänka botten i spjälsängen...Nico har vart lite väl rörlig de sista och jag har väl bävat för att hon ska åka över kanten...men jag kan ju inte sätta henne i sin egen säng om sängbotten är så högt upp som den va. Skruvade isär och sen ihop, Nico lekte i min säng...det blev så mysigt och fint i Nicos säng och jag bytte hennes sängkläder först, flyttade över henne till sin egen säng medan jag skulle byta sängkläder i min säng. Hon trivdes bra där och lekte...la henne ner och hon tyckte de va ok...va lite ledsen när hon inte såg mig men gnuggade sina ögon väldigt...så jag sjöng på "Lille katt" och plötsligt vände sig Nico till sidan och höll på att somna. Det förstördes med att hon ryckte till men sen krävdes det inte mycket för att hon skulle somna igen.

Vad befriande det va att kunna gå ner och sitta utan att tänka att hon kanske kravlar ur sängen...jag hör ju när hon rör sig men ibland går de undan :O


satte upp tavlan Nico fick av sin mormor också ;)

Nico gjorde så många helt galna miner när jag la henne så nu blir det många bilder att se på :)

Jag är ledsen gumman, men du är så söt och rolig så även pinsamma bilder måste publiceras...visst...nu när du är 15 år kanske det känns lite jobbigt att mamma delat med sig av allt möjligt men sen, när du får egna barn, då kommer du få samma begär som jag har nu och du kommer äntligen att förstå ;)

Så efter att hon sovit va hon så snäll, satt ner eoch lekte, det bästa som finns nu är att tömma lådor och sen får mamma städa, sen ska de tömmas igen...skriker när lådan är tom och ska INTE leka med de som är på golvet :O



Målet är att få Nico att få bra sömn på dagarna...de har ju vart si och så hittills men senaste 2 vecorna har vi lagt henne uppe på dagarna för att sova, hon får inte sova i min famn. Detta har funkat bra faktiskt men de blir små duttande, en halvtimma där, en timma där...hela tiden smågrinig...så nu är tanken att jag ska kämpa med att få henne att sova en gång varje dag, men mer ordentligt istället. Visst, de är en del jobb och det är inte orligt att hålla henne vaken de där lilla extra men somnar hon då blir det kanske en kvarts sömn...de kan ju kvitta. Så idag blev det en dryg timma, de är för lite och redan vid 18 va hon trött och hungrig. Maten va klar och on åt jättebra...vilken tjej alltså, chili och vitlök, sötsur sås, de åker ner snabbt som bara den och gapar som en fågel. Tänkte dra ut på tiden till 19 så hon kan sova för natten så ett bad blir bra? Sagt och gjort, tappar upp ett bad till skruttan och sätter ner henne där...hon vägrar att gå upp :O Det slutar med att hon sitter och huttrar och leker men när jag ska lyfta henne blir hon vansinnig, det enda som hjälper är att få leka lite till...fick leka liiite till men sen vann jag ;)


Min fina Nicolina <3

Badet gjorde susen...jag gjorde iordning en flaska välling, sa go natt till pappa och gick upp...inatt ska jag testa att ha henne i sin säng, blir tomt hos mig men hon är så rörlig så för bådas skull och säkerhet måste vi testa detta. Nätterna har vart ganska lugna så jag kommer förhoppningsvis inte behöva gå upp och stoppa in nappen eller hålla handen ;)

Så ner i sängen men lillfisen, på med täcke, tände nattlamporna, hela rummet fylls med stjärnor...Nico äter upp vällingen, ligger sen och håller min hand en liten stund, pratar lite, skrattar, lägger sig på sidan, letar upp napp nummer två och snutten...somnar! Det tog 5 minuter :O Klockan va kvart i åtta när hon somnade och hon sover fortfarande...hoppas det blir en bra natt och en lagom tidig morron...imorrn ska vi till Lotta och promenera! :)

Jag får väl uppdatera imorrn om jag fick sovit nåt och ur det gick för Nico :D Hon verkar ju nöjdmen vi får väl se...men stackars mig...ensam i den stora sängen och N som snarkar så får inte sova inne hos oss...får väl se men Tom kanske kan göra mig sällskap?


Kommentarer
Postat av: jessica

kikar in

2012-01-21 @ 16:49:25
URL: http://www.nattstad.se/pez

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0