bvc

Va på 7 månaders kontroll igår, kollade hörseln och ögonen. Allt va bra, ingen skelning fast hon va trött och hörseln va perfekt. Nico visade att hon kan klappa i händerna, prata och gjorde lite knasiga ljud ;)

Så va det dags för vikt, längd och hatt...hatten va perfekt som vanligt, har följt medelkurvan på den hela vägen och den låg nu på 43,5, när hon föddes va den 32,5. Så tog vi längden, på 3 veckor en halv cm upp så nu visade det 71 cm,(47 som nyfödd) ligger en bit över medelkurvan och har nu stannat upp på en enda kurva utan skutt. Så va det av med blöjan och sätta sig på vågen...där blev det lite värre...den visade på 8270 gram och för 3 veckor sen visade den på 8470...så på dessa 3 veckor har hon gått ner 200 gram. (2515 som nyfödd)

Detta va si och så...eftersom Nico är väldigt, väldigt fysiskt aktiv nu så kan det bero på det, hon har ju bara gått upp och upp och ligger ju en aning över medel och äter ju som en häst så jag känner inte att det är nåt fel. Pratade om magen tidigare i och med att det alltid är diarré sen första tanden satte igång och att det är slemmigt. Det brukar va tänderna men det kan va en infektion i magen så vi ska köra uteslutningsmetoden nu och sluta med fullkornsvällingen och köra på med majsvälling en vecka och se om det blir nån skillnad. Grejen är ju den att hon har ju ätit fullkornsvällingen jättelänge nu och det är först nu magen krånglat så jag tvivlar på att det är den. Ska tillbaka till Signe om en vecka och ta ny vikt för att se att det inter fortsätter ner mer för då va det inte ok även om jag tycker att det är väl tidigt att reagera när hon nu faktiskt springer runt och när hon är i famnen hoppar hon nästan bara. Ligga ner? Vad är det? Hon ska stå upp eller sitta, sitter ju numera själv tills hon tröttnat, inte välter...försöker resa sig upp själv, försöker åla men ogillar golvet, så för mig känns det så uppenbart och självklart att det är därför hon gått ner lite...jag kan ju ibland känna att jag ger henne för mycket mat men de gör jag tydligen inte :P

Såhär ser en vanlig dag ut;

Vid 8 äter hon en flaska välling, ca. 210 ml.
Runt 11 äter hon antingen en portion gröt eller ännu en flaska välling. Gröten är 1,5 portion för en räcker inte, ibland kompletterar vi med lite smörgås eller fil eller fruktpuré eller vanlig frukt.
Vid 14 är det dags för mat igen, då får hon en stor burk med mat, kör nu den som är för 8 månader med stora bitar, efterrätten är en stor burk med fruktpuré eller yoghurt. Ibland vill hon ha lite frukt också eller riskaka/majskrokar.
17 får hon gröt eller välling, beroende på hur vi gjorde vid 11. När vi äter så det passar med tiden får hon hemlagad mat.
19.30-20 är det dags för sista måltiden för dagen, det blir en flaska välling, sen somnar hon och sover till 8 på morronen.

Mellan målen smakar hon på det jag äter, får lite frukt eller smörgås, dricker vatten...tycker hon nästan bara äter och så powernapar hon på dagarna, sova är ju tråkigt så hon är ju väldigt aktiv om dagarna, från 8-20 ungefär, är vi hemma kan hon sova en timma på förmiddan och en på eftermiddan men annars bara nån kvart här och där om jag har tur.

Hur äter era småttingar? Nico är ju 7 månader nu som sagt och har fram tills nu bara stigit i vikt, nästan lite för mycket ibland...en vecka gick hon upp 800 gram :O



Kommentarer
Postat av: Annika

Tillsätt lite extra fett i barnmatsburkarna!



Kram från Arvids änglammma

2011-11-16 @ 11:02:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0