halloween

hmm...en kompis kommenterade att halloween är på måndag men nope, de är nästa fredag...alla ungar som kommer innan dess ska allt få lära sig :P Läs denna länk i hur och varför det är på fredag i sverige och varför vi inte gör som usa som firar den 31/10

Tydligen gjorde vi ett val ang. hur alla helgona ska firas och när och därför blir det som det blir med halloween...knepigt...men i Norge firar de redan idag ;)


snart november

bara några få dagar kvar, inatt ställs klockan om till vintertid och snart är det lucia och jul...nu går det fort!

Den 2 november ska jag till Näl, gå igenom testerna som tigs i samband med propparna, prata om tiden med waran och hur framtiden ser ut...hoppas på att få åka hem med vetskapen att nu blir det inte mer waran. Nästa fredag är det halloween, inget vi firar men kanske kommer det barn så får väl ha lite godis hemma, på lördag är det Alla helgona och jag tänkte ta mig till kyrkan, göra extra fint hos Max den dan...ska i alla fall tända extremt många ljus ;)

Nästa helg tänkte vi väl försöka ta oss ut till svågern och hans sambo och barn. Får se om det går med tanke på hur Nico är nu men jag hoppas verkligen inte det ska hålla på en hel vecka till...har ju redan hållt på nästan en vecka. Besöket får bli på söndagen om det blir nåt för ska vi åka på lördag kan jag inte åka till kyrkan och jag tvivlar på att N klarar en hel kväll ensam med Nico när hon är sånhär och är trött...hon är så känslig för att åka längre bitar, det funkar att åka till tanum men som att va på babycafé eller ÖF gör att hon inte kan slappna av och sova så då blir det jobbigt den kvällen och dan därpå...så att åka längre bitar har verkligen inte vart tal på. Vet inte om hon är åksjuk som oss andra eller om det bara är det att det blir för mycket intryck så hon blir för mycket uppe i varv? Tror mest på det senare för det är när det är nya ljud, nya intryck och nytt allting som det r värst...det värsta är att allting blir ju "nytt" igen om vi inte vart på stället på ett litet tag. Räcker om nåt litet är ändrat så blir allt nytt.

Ibland är det hemskt jobbigt att hon ska se allt, va med på allt, höra på allt, är era bebisar likadana? Tycker inte de andra vi träffar är såna...är inställd på att hon fått ADHD efter N och mer och mer tänker jag på det, hur hon hela tiden är uppe i varv, när det är tyst och lugnt, mörkt, då slappnar hon av men minsta lilla ljud så sitter hon upp igen. Ja, det återstår att se...kanske är de flesta barn såhär och de jag träffat är lite sega och blyga?


Råsjöllördan

ja, idag va de Råsjöllördan i Grebbestad, marknad och loppis ute, butikerna har bättre priser och erbjudanden. Känt folk och trevlig stämning...är inte så mycket att ha ärligt talat men de är mysigt och lite av tradition även om de nu va många år sen jag va på detta...tror de vart dåligt väder senaste gångerna men idag va det fint även om mamma och N klagad över att de blåste kallt, jag tyckte bara de va skönt.

Ringde mormor i morse och hon sa att vi inte fick komma till henne på kaffe efteråt för hon va magsjuk...kanske skulle hon gå med på stan men när jag ringde henne senare tackade hon nej, fick stanna hemma. Ringde henne mest för att se om morfar kunde gå ner till fabriken och låsa upp så jag fick ta en sista titt, ta lite foton, säga hej då...fabriken r hans rökeri...vårt rökeri, släktens...har många minnen därifrån och nu finns de i alla fall på kort. en del saker kommer hit, mamma tar en del och mostrarna har också sett ut en del. Känns hemskt det här men morfar har nu sålt...rökeriet hade ju farfar innan (gammelfarfar) och förutom rökeriet hade de en ica butik...den såldes -84, jag är tillverkad i lägenheten som tillhörde affärn, kvar fanns rökeriet och när jag va liten hade morfar grönsaks- och fruktstånd utanför, sålde lite smått och gott inne...för några år sen slutade han sälja grönt och valde att bara röka istället. Nu se han sämre och sämre, är äldre...men även om han tänkt sälja skulle det inte ske såhär. Nu ringde hans bror som är delägare eftersom morfar ärvde företaget tillsammans med sina syskon. Rune behövde pengar för han skulle borra för bergvärme så nu måste rökeriet säljas...så nu är det sålt, morfar la inte ens ut det utan sålde det ändå...hade kunnat få det dubbla men som han sa "pengar betyder inte allt och nu är det ändå en grebbestad bo som köpt det" och visst ligger det nåt i det men för mig är det ovärderligt.

Min dröm när jag va riktigt liten va att ta över, lära mig röka och stycka...sen kom andra drömmar, lederna gör ont och skulle inte klara av kylan...sen så måste hela fabriken renoveras och det är inte billigt...sen ska morfars syskon i så fall köpas ut...de blev för mycket och morfar blev för gammal...för mycket som satte stopp och nu är det omöjligt. Det skär verkligen i hjärtat men nu har jag en del minnen bevarade i alla fall även om det bara är i form av foton och lite ihopplockade minnen i form av bunkar, en bänk, en kista och ett element, snabbtelefon och kanske en tavla...får se om nån annan hade lagt beslag på den, om inte hamnar den här...det är en gammal tavla från tiden då affären fanns med farfars namn på...en sån sak som aldrig kan kastas, det är för mycket minnen och nostalgi i den. Nu har N fått de fabriken för första gången också...har ju så sällan vart i grebbestad när vi bodde i munkedal och nu när vi vart där har vi haft fullt upp med annat...åker ju inte direkt dit bara för att titta, förutom idag då. Nico kommer va den enda av barnen som vart där...de nya köparna river allt...och de är det enda man kan göra för det är så mycket som måste göras men usch, de gör verkligen ont.

På marknaden hittade N marknadsgodis, en termometer och tidningar...jg hittade en jättefin plåtburk som ska sättas hos Max där jag ska förvara ljus och tändare så andra kan tända när inte vi är där. Satte dit pumpan idag också, blev jättefint :) Till Nico köpte jag en fisk i trä med klossar i olika färger och storlekar som man ska placera på rätt sätt eller bara bygga med...den får hon i julklapp ;) Av mamma fick hon ett lamm, den va mjuk och go och väldigt tuggvänlig för den åkte rakt in i munnen :P
Nu ska jag ta hand om min väldigt ledsna dotter som får tänder för fullt coh är otröstlig och vart några dagar...håller på att bli smått galen över detta men de är inget mot vad Nico tycker...stackars liten! Ena tanden har spruckit igenom och nu får hon sluta bita på mon ahänder för de gör ont...vass är den :O Så är det en tand till som vill bryta igenom men som tar lite tid på sig...feber och dålig i magen, ledsen och måste vara nära...vill inte sova och vaknar på nätterna...jag blir sliten för även om Nico lätt somnar om tar det tid för mig att somna om...Nico vill hålla handen så jag kan inte vända mig för då vaknar hon givetvis, så jag sover inte så gott direkt. Hoppas de går över fort det här, jag är bortskämd med att få sova så detta är jobbigt.
pysseldag

Idag har jag gjort en pumpa till Max :D Köpte den igår och karvade idag...blev riktigt bra och de va första gången och de va förvånande lätt...hade förväntat mig att de skulle va svårare. Nico va måttligt road och tyckte väl de tog för lång tid men när jag sen tände ljuset i den tyckte hon de va spännande.blev nöjd och det blev Nico med ;)Så kom N hem och jag passade på att göra iordning ramarna
Nu är de prinsessiga och rosa och lila...Nicos helt egna och unika ramar ;)


Bilduppdatering ;)

Måste ju visa vad jag köpt ju!


De här söta pyjamaserna köpte jag på Kappahl i onsdags när vi va på Nordby.14:- styck! Jag är tokig i solglasögon och eftersom jag är extremt ljuskänslig har jag alltid solglasögon på mig när jag är ute, kul att kunna variera lite ;)Behövde en overall till till Nico, en i storlek 80 också...köpte denna på tradera för 25:- och de syns inte att den är använd. tossor och vantar sitter fast på den och så mjuk och go...köpte en sovpåse också för
1:- men den har jag ingen bild på, den va oanvnd...även ett par mockasiner som va oanvända fick jag för 4:- och de kostade visst 89:- från början.Va in en sväng på Panduro och köpte med mig lite smått och gott, ska göra iordning ramarna som N målat tänkte jag...3 ramar, 3 staflier...en stor ram som mormor ska få med foto i till jul ska också pimpas lite ;PHär testat loppisfynden då, bodysuit och maraccas...


Snabb uppdatering

Blir ett snabbt besök idag...är ju Robinsson nu ju och sen ska jag sova. Igår va vi på Nordby och shoppade lite, Nico fick pyjamaser, jag köpte fotoalbum, ljusslinga till jul, solglasögon...skulle handla mat men fanns ju knappt nåt och svindyrt :O

Så idag fick jag åka till Tanum och handla mat. Åkte med mamma och mormor, mysigt att gå och strosa tillsammans. Nico satt i den där sitsen på kundvagnen, hade en jacka och min väska på sidorna så hon inte kunde ramla åt sidorna. Överlycklig va hon, först va hon ju nyvaken men ju mer vaken, på desto bättre humör blev hon och så glad över att få va med och se allt.

Bilder på pyjamaser kommer imorrn och en bättre uppdatering kommer också ;)


Psykopat

Ja, inte för att han har en diagnos och man ska inte sätta egna diagnoser egentligen men jag kan säga att min far är verkligen en riktig psykopat. Idag fanns en artikel på aftonbladet plus som handlade om psykopater, plus måste man ju betala för och det gör jag men för alla er som inte gör det klistrar jag in rtikeln här för den är bra att ha i bakhuvudet även om det här är i stora drag och skrapar lite på ytan.

Efter att ha läst den kan jag säga att allt stämmer in på min pappa, jag letade för skojs skull upp "kriterierna" för psykopatdiagnosen...nu är de så att man får inte den diagnosen längre utan man får en annan diagnos, typ narcissist med psykopatiska drag, så de är inte en egen diagnos längre utan bara drag...läste att nån beskrev psykopat som en slaskdiagnos...alla som inte passar in på andra sociala beteendestörningar får den diagnosen men det är därför man gjort om hur man sätter diagnoserna numera vad jag förstått av det jag hittat idag.

Efter artikeln kommer jag klistra in kriterierna och dessutom lite fakta från nån expert som heter Jonas Gåde, mer står det inte om honom men är tydligen expert på ett forum som heter Terapisnack...jag tar med det han skrivit även om jag inte hittar mer om hur han är expert för att det han skrivit va så bra formulerat och att det är riktig info även om källan är vag...


Foto: Colourbox

Lever du med en psykopat?

Eva Rusz är psykolog och har skrivit boken Eva Rusz är psykolog och har skrivit boken "Är du gift med en psykopat?". - Det hör till psykopatens personlighet att att manipulera dig tillbaka, men gå inte på deras tårar. Foto: Oskar Lürén

Åtta utmärkande drag

Var hundrade svensk vill du inte vara i närheten av.

Han eller hon är kall, ­beräknande och samvetslös – en psykopat.

- Deras charmerande uppvaktning kan vara svår att stå emot, säger psykologen Eva Rusz.

Föreställ dig att en psykopat kliver in i ditt sovrum. Vem ser du framför dig? Hannibal Lecter i filmen ”När lammen tystnar”, seriemördaren Ted Bundy eller återfallsförbrytaren Clark Olofsson?

Få om någon tänker på mannen eller kvinnan de lever med. Men år av forskning visar att människor med denna personlighetsstörning inte bara återfinns på kvällstidningarnas nyhetssidor, utan de finns runt om oss.

Det är dessutom fyra gånger troligare att du finner en psykopat i chefskorridoren än på vaktmästarnas kontor.

 

Mänskliga rovdjur

Kriminalpsykologen Robert Hare beskriver dem som ”mänskliga rovdjur som använder charm, manipulation, provokation och våld för att kontrollera andra och tillfredsställa sina egna, själviska behov. Med en brist på samvete och medkänsla för andra, tar de kallblodigt vad de vill ha och gör som de själva vill, och bryter mot sociala normer och förväntningar utan den minsta skymt av skuld- eller ångerkänslor”.

Men vad ska man göra om man har ett förhållande med en psykopat?

En av dem som mött psykopaterna och deras offer är psykologen Eva Rusz. Hon är aktuell med boken ”Varför hatar män kvinnor som älskar dem?” (Norstedts) och har skrivit boken ”Är du gift med en psykopat?”.

–  I början döljer dessa män, för det är oftast män, sina tillkortakommanden. Deras charmerande uppvaktning kan vara svår att stå emot, säger Eva Rusz.

De bryter ner sina offer genom att växla mellan fredligt och fientligt beteende. Den ena handen smeker och den andra gör offren illa.

– Å ena sidan säger han eller hon ”du kan lita på mig”. Å andra sidan blir han eller hon ertappad med lögner. Kvinnor har sagt till mig: ”Hur kunde jag vara så korkad att jag trodde på allt han berättade och gjorde?”.


Manipulerar med tårar

Eva Rusz menar att detta beteende gör offren osäkra. Hennes råd är att tala med proffs på området och skriva ned vad som händer i förhållandet.

–  Ta med dagboken till någon som litar på dig och fråga: ”Är det här normalt?”. Stå sedan vid ditt beslut. Det hör till psykopatens personlighet att manipulera dig tillbaka, men gå inte på ­deras ­tårar.

Varför stannar vissa kvinnor hos en psykopat?

–  De är ofta kära i kärleken. Vissa kvinnor blir den empatiska morsan som ”ser det lilla barnet i honom och bla bla bla”. Problemet är att han har annan agenda än vad du har.

Rådet till offrens vänner och familj är att försöka avprogrammera henne.

– Men man måste vara konsekvent så att deras förnuft kan vinna över drömmen om den fantastiska kärleken.

 

Erik Olkiewicz

8 drag som utmärker psykopaten

Misstänker du att personen du börjat träffa är psykopat? Lita på dina instinkter. 77 procent som tillfrågades i en studie fick fysiska reaktioner när de pratade med en psykopat. De fick gåshud eller började rysa. Dessa primitiva reaktioner är tecken på att din kropp varnar dig för en potentiellt farlig situation. En typ av psykopater, tidigare kallade sociopater, består nästan enbart män. De är också mest benägna att begå brott. Här är en lista på åtta typiska psykopategenskaper.

Han är ytligt charmig och tror att han är viktigare än andra.

Han manipulerar andra för egen­ ­vinnings skull. Han ljuger och bedrar utan svårigheter. Han är likgiltig inför att åka fast.

Han visar lite ånger eller skuld. Ibland kommer han att säga förlåt, men det är bara för att slippa ­andras tjat.

Han är hjärtlös och känner inget medlidande.

Han lever av andra eller har en aggressiv attityd

Han har dålig självkontroll och är promiskuös

Han hade beteende­problem redan som ung och satt i arresten innan han ens fyllt 18.

Han har en impulsiv livsstil. Han är en risktagare.

Källa: Readthesmiths.com


Så tar jag med vad en psykopat är genom att klistra in fakta text från Psykologiguiden.

Psykopati – Antisocial PS
Personer med anti-sociala drag och psykopati framstår som kalla och hänsynslösa. De blir lätt provocerade och kan då utstråla våld. Deras tillvaro verkar inte särskilt planerad eller förutsägbar, utan präglas av impulsivitet och ansvarslöshet.

Personer med antisocial personlighetsstörning har ofta psykopatiska drag. Skillnaden mellan de båda begreppen ligger i att man vid konstruktionen av kriterierna för personlighetsstörningen betonade kriminellt och asocialt beteende.

I psykopatibegreppet betonas istället det hänsynslöst exploaterande förhållningssättet gentemot andra människor, vilket inte nödvändigtvis är olagligt. I det följande beskrivs personer som uppfyller kriterierna för båda begreppen.

Antisociala och psykopatiska personlighetsdrag förekommer hos uppskattningsvis 3% av männen och mindre än 1% av kvinnorna. Bland de som döms till fängelse är dock andelen över 50%.

Symtom

Personer som ofta brusar upp och tar till våld, eller hänsynslöst utnyttjar andra människor, utan att känna skuld eller ånger, kan antas ha antisociala och psykopatiska drag.

Betecknande är också den starka dragningen till äventyrligheter som är riskabla både för personen själv och för omgivningen.

Självbilden är störd på så sätt att personen uppfattar sig själv som stark och överlägsen. I följd med detta tycker man sig ha rätt att utnyttja andra, antingen för att man annars själv skulle bli utnyttjad, eller för att de andra är svaga och därför föraktliga.

 

Utredning och diagnos

För att diagnosen antisocial personlighetsstörning ska ställas ska de typiska dragen kunna iakttas redan i barndomen/ungdomen. Den bygger rentav på att diagnosen ”Uppförandestörning” ska ha funnits före 15 års ålder.

Skillnaden gentemot vanligt kriminellt beteende är just bakgrunden i barndomen, samt sättet att relatera till en partner, till eventuella egna barn, och till andra människor överlag.

Man ska också skilja personlighetsstörning från sådana antisociala och kriminella beteenden som är en följd av missbruk och beroende.


Barn med ADHD löper risk att utveckla antisociala drag, på grund av bristerna i uppmärksamhet och impulskontroll. Det anses att risken ökar mycket påtagligt om omgivningen inte korrekt bedömt tillståndet, utan bestraffar barnet för sådant han eller hon inte kan hjälpa.

 

Behandling

Skuld, skam och ånger är starkt motiverande affekter som personer med antisocial personlighetsstörning i stort sett saknar. Istället domineras känslolivet av vrede. Av det skälet är behandlingen sällan inriktad på själva personlighetsstörningen utan på de komplikationer som en sådan livsstil orsakar, t ex i form av missbruk och beroende.

Trots detta är det givetvis viktigt att bemöta även personer med sådana besvär korrekt och inte ta det avvikande beteendet till intäkt för ett avvisande.

 

Hur får man hjälp?

Personer med antisociala och psykopatiska personlighetsdrag söker inte hjälp för dessa utan för oönskade konsekvenser som de kan drabbas av, t ex ångest eller sömnstörningar.

De kan också hamna i situationer där de söker eller tvingas till vård för beroende eller missbruk av olika slag.

Ofta brukar de mest utmärkande avvikande beteendena avta med åldern, men då finns det kanske inte särskilt mycket av normala sociala kontakter kvar. I sådana fall blir det ändå mycket svårt att uppnå en mer ”normal” tillvaro.

 

Råd till närstående/anhörig

Om man tycker att någon man inlett en relation med verkar uppvisa sådana drag som ovan beskrivits gör man bäst i att snabbt avbryta kontakterna.

Om en nära anhörig verkar ha sådana drag kan man hjälpa genom att konsekvent stötta försök till mer ansvarstagande och socialt acceptabelt beteende.

Här kommer texten från Terapisnack om kännetecken på en psykopat, skrivet av Jonas Gåde.

Facett 1 (Interpersonell – motsvarar kriterierna för Narcissistisk personlighetsstörning) Marknadsför sig själv på ett avvikande sätt, upplevs som självklart jämlik/överlägsen i kontakten, gör detta både för att få fördelar (instrumentellt) men även när det inte är någon poäng med det. Personen är ytligt charmig och pratig, har en grandios självbild, ljuger, även om det inte behövs, samt manipulerar och bedrar (därav den engelska termen con man där con är en förkortning av confidence). I många kulturer använder de olika aliases (uppträder under olika namn och identiteter) – detta är ovanligt i Norden).

Facett 2 (Affektiv – motsvarar kriterierna för Borderline personlighetsstörning). Affekterna är lättrörliga genom att växla snabbt – intensiteten kan kortvarigt vara hög (vrede, sorg, sexualitet etc) men de bleknar snabbt. Det finns ett instrumentellt inslag i användningen av affekter – man ”spelar” en affekt för att uppnå något. Man reagerar inte emotionellt i många situationer som andra reagerar på. Man saknar skam- och skuldkänslor och har diffusa uppfattningar om vad som är rätt och fel (”Det som är bra för mig är rätt”). Den grandiosa självbilden gör en felfri – blir det fel är det ”andras fel” eller ”otur”. I facetten ingår ytliga (lättrörliga) affekter, eller avsaknad av affekter, kyla i mellanmänskliga relationer, saknar medkänsla (compassion) och har bristfällig empatisk förmåga (men tillräckligt för att manipulera medmänniskor), saknar ånger, har inga skuldkänslor och tar inte ansvar för egna handlingar.

Facett 3 (Livsstil – motsvarar kriterier för Antisocial personlighetsstörning). Personen har behov av starka stimuli och omväxling för att inte bli olustig. Tål inte enformighet och tråkighet – blir då rastlös. Handlar först och tänker sedan och upplever därför begränsat ansvar för vad han gjort. Normbrytande beteende är vanligt (vet ej vad som är rätt), utnyttjar andra för egna syften (föraktar andra; ser dem som nyttiga idioter). Oförmögen att föreställa sig framtiden realistiskt: avsaknaden av realistisk självbild gör det omöjligt att sträva långsiktigt mot önskade mål, särskilt om det skulle innebära ansträngning och belöningen ligger en bra bit in i framtiden. I facetten ingår stimulushunger, personen blir snabbt och lätt uttråkad, är impulsiv, drar sig inte för oansvariga handlingar, har en parasitisk livsstil (utnyttjar systemet och andra människor), har inga realistiska framtidsplaner (här och nu gäller, allt genast). Det finns många personer som uppfyller kriterier för en eller två av de tre facetter som ingår i psykopatisyndromet. Diagnosen psykopati skall reserveras för personer som når kriterienivå i alla tre facetterna – det är först då man har den massiva riskökningen för framtida allvarlig kriminalitet som följer med syndromet.


1. Invadering –

Din partner vill hela tiden veta var du är, vem du är med, vart du ska och när du kommer hem. T.ex: Ringer hela tiden, dyker upp utan förvarning hos dina vänner. I början kanske du tycker det är gulligt och tror kanske att det är för att han saknar dig så mycket, men detta kan vara ett tecken på hans misstänksamhet och oförmåga att lita på någon annan än sig själv.

2.Isolering –

Han kräver att Ni spenderar all eller större delen av "din" tid tillsammans , samtidigt avskärmar din partner dig från dina vänner och familj. Gör sig rolig över dina aktiviteter och hobbies. T.ex: Kallar dina vänner slynor, psyfall idioter eller andra tillmälen. Din partner vill inte heller att du skall ha så mycket kontakt med din familj. Detta kanske får dig att känna dig behövd, men det blir på din bekostnad på dina resurser (vänner och familj) för när du verkligen behöver dem kanske de inte finns kvar.

3.Ägande och svartsjuka – konstanta anklagelser att du har sexuella kontakter med andra i ditt liv (läraren, chefen, vänner mm), anklagar dig för att du flörtar, övervakar vad sätter på dig för kläder, hur mycket smink du sätter på dig. T.ex: "Du är bara min", "Jag vill inte att någon kille ska titta på dig", "Du ser ut som en hora med allt det där sminket på dig". Var försiktig om du känner att din partner behandlar dig som ett som en sak och inte som en människa.

4. Blir lätt arg –

Kraftiga humör svängningar, oförutsett beteende, överreagerar på små saker. T.ex: Din partners ilska är riktad mot ditt husdjur, ägodelar, saker – han kanske sparkar på din hund, river sönder dina fotografier Om du är 5 min sen blir han vansinnig. Tänk på att om någon reagerar så här på småsaker är sannolikheten stor att det kommer att fortsätt. Det är inte acceptabelt att att hantera sin egen ångest med ilska mot parten.

5.Ökänd bakgrund och bristande respekt för motsatta könet Ta reda på hur han /hon behandlat sina tidigare partners ,vilka värderinagr finns i hans familj ? Hur är partners relation till deras mamma/pappa och andra kvinnor/män? Hur refererar han/hon till kvinnor/män – "bitch", "sex objekt"? Respekterar din partner någon kvinna/man i sitt liv? Hur ser dina partners vänner på kvinnormän ? Tror han på stereo typiska kvinnor och mans roller?

6. Han saknar "normal" känsla för fysiska gränser – Tycker han det är okej att knuffar och putta dig eller hindra att du går iväg? Har din partner han tvingat fram dig till att kyssas fast du sagt NEJ? Mån och kvinnor som blivit uppfostrade till att respektera andras gränser gör inte sådana här saker. Om din partner inte har en bra känsla för vad ditt utrymme och rättigheter börjar, kommer problemen bara bli större och större.
De 16 kriterierna:

1. Ytlig charm och god ”intelligens”
2. Inga självbedrägerier och andra tecken på irrationellt tänkande
3. Ingen ”nervositet” eller ”psykoneurotiska” tecken
4. Opålitlighet
5. Lögnaktig och falsk
6. Saknar ånger eller skam
7. Inadekvat motiverat antisocialt beteende
8. Dåligt omdöme och drar inte nytta av sina erfarenheter
9. Patologiskt självcentrerad och oförmögen att älska någon annan
10. Utslätat, flackt känsloliv
11. Påfallande insiktslös
12. Ger andra människor dåligt gensvar
13. Fantastiskt och föga inbjudande beteende berusad som nykter
14. Självmord genomförs sällan
15. Opersonligt och trivialt sexualliv och dåligt sammanhållen
16. Klarar inte av att följa någon livsplaneringSå, nu vet ni alla lite mer om psykopater och nu vet ni alla vad jag växt upp med...min pappa passar in på allt...


sitter själv :)

Idag slog Nico sittrekord!! Hon har ju suttit med ett litet stöd, eller några få sekunder själv men idag så jäklar ;) Idag satt hon flera minuter i sträck flera gånger om och inte nog med det, när vi kom hem la jag henne i soffan och hon satte sig upp själv :O Mycket på en dag :)

Va in på bvc en sväng och vägde och mätte, 70,5 cm och 8445 gram så 1 cm+ och 200 gram+ på 2 veckor...nu har hon äntligen en kurva hon följer, vikten strax över medel och längden tror jag va nästan 2 snäpp över medel...så lång och smal är hon. Fick sitta själv på vågen och va överlycklig över att få slippa ligga, klä på sig liggandes är ju nästan bara att glömma nu för tiden, det är stå som gäller så de dröjer nog inte länge förrän hon börjar resa sig upp. Grannens ena pojk va här förut och han är så förtjust i Nico, har en syster som är lika gammal som Nico men han tycker Nico är sötare, gladare, roligare, duktigare och de är så roligt att se dem tillsammans när han är så förtjust i henne, Nico känner ju detta och fast hon är blyg mot de flesta så är hon det absolut inte mot honom. Hånglar upp honom nästan med en gång han kommer hit och sen sitter de nästan fast i varann. <3


Bra dag!!

Det har gått över förväntan idag måste jag säga. Så skönt!

Dagen började tidigt för jag vaknade klockan sex och skulle inte upp förrän sju men de va ju lika bra att gå upp medan jag va pigg, va ändå sen av nån konstig anledning till babymassagen, va sista träffen idag så ville ju verkligen inte missa den, däremot fick jag ringa och avboka sjukgymnasten för jag hade ju glömt att de va babymassage när jag bokade den tiden. Jaha, så blev det hål mellan massage och att ÖF skulle börja...tog en promenad, gick till Hedemyrs för N behövde cigg och jag köpte en muffin till mig. Promenerade ner till familjecentralen igen, tog kaffe, väntade på att kuratorn skulle ha ringt den här tjejen och bestämt en tid...så kom hon, sa att hon inte orkade komma till familjecentralen men att vi kunde komma hem till henne och prata...så fick jag plötsligt ett sms, magen knöt sig men när jag öppnade sms:et va där bara ett hjärta.

Så blev klockan strax efter fyra och vi åkte dit, blev ett jobbigt samtal och kuratorn sa väl mest, jag fyllde i lite men tjejen höll inte med i mycket och hade en annan syn på de vi la fram, vill inte ta medicin och tycker att hon börjar må bättre nu...men när jag hade åkt hem stannade kuratorn för att röja och när hon också hade åkt fick jag ett sms, ett långt sms där hon srev hur mycket hon tycker om mig, att ingen nånsin ställt upp på henne så som jag ställer upp och att vi ju inte ens egentligen känner varann, att det betyder massor och att hon tycker jag är värdefull...jag som va instält på att hon skulle bli förbannad fick helt motsatt reaktion. Men jag blev jätteglad över att det blev så här :D

Hoppas på att det fortsätter i den här riktningen nu och att om hon mår sämre, ber om hjälp, säger ifrån, nu ska jag ta ett steg tillbaka, bara va vän och fortsätta observera...ser jag samma mönster ska jag notera och så får vi väl ta det igen, hon ser ju inte det jag ser, där är ju största problemet, att hon inte är medveten om vad hon gör eller inte gör.


musik

Musik är en stor del av mitt liv och jag gillar det mesta, lyssnar nog på allt utom dansband. Jag skaffar nya favoriter hela tiden, lär mig snabbt texterna och sjunger nog med i nästan varje låt som kommer på radion. En av mina favoriter för stunden är Adele. Varenda låt jag hört med henne hittills har jag gillat och de fastnar, älskar hennes röst och texterna är fina, den absoluta favoriten nu är den som är nysläppt; Set fire to the rain. Den är helt otrolig men svårsjungen :O Lyssna och njut på en otrolig röst.Nu ska jag gå och hälla av vattnet från potatisen och köttkorven, så ska jag göra en vitsås...ska bli spännande att se vad Nico gillar det ;)


tänder

Ja, nu kommer de, båda de nedre framtänderna på en gång...den ena känns ordentligt nu och den andra kommer att kännas när som helst...inte undra på att Nico gillat tandborstningen mer än vanligt ;) Senaste dagarna har jag inte sett nåt speciellt men idag så de måste gått fort nu. En liten, liten pigg har funnits sen hon va runt 3 veckor...amningen gjorde ont för hon bet mig gärna...när jag sen slutade amma kom dret fortfarande inte mer av tanden och fram till nu har det bara vart rött och svullet och Nico har vart ledsen. Men nu...


Myskväll

Millan och hennes pojkvän kom ju hit förut för att N skulle fixa med hennes bil lite, sen stannade de lite längre och sen blev vi hungriga så vi bestämde oss för att äta pizza tillsammans. De åkte och hämtade pizza, givetvis blev det inte smärtfritt...Millans vegetariska pizza va inte vegetarisk utan de hade "spillt" lite kebab bitar på den så N och J åkte och hämtade en ny, medan satt jag och Millan och pratade med Nico som fick smaka pizza...ost och tomatsås och vitlök...va tydligen nåt hemskt gott :)

Så efter att pojkarna kommit med den nya pizzan och vi alla va mätta såg vi en film "The accidental husband" helt ok romantisk komedi. Nu har de åkt vidare för de skulle på kalas hos en kompis och vi är så svensson och gamla så vi ska lägga oss :P Jättemysigt med sällskap och speciellt när det inte är planerat utan bara blir. Nico verkade väldigt nöjd och skötte sig utmärkt utan gråt, grät bara lite, lite när hon skulle somna...J har lite emot barn men är nog lätt förvånad över att vissa barn kan va såhär snälla ;) Kanske kan Nico få honom att bli lite bebissugen? Kan ju hoppas ;)

Ja, nu blir det sängen...känner ig snurrig för jag är så trött, har haft så svårt för att slappna av så jag ligger mest vaken, vaknar efter bara nån timma och känner mig utvilad men ser ju vad klockan är och somnar om, på morronen är jag dödstrött men då ska Nico äta och eventuellt bytas på, sen somna om en stund, ibland går det fort, ibland går det inte alls och precis när jag somnat vill Nico upp...om N tar henne kan jag ändå inte somna om men det är skönt att bara ligga och dra sig utan att behöva prata och busa även om det är mysigt det med :) Imorse vaknade jag som vanligt av att Nico klappar på mig, ibland klappar hon mig i håret, ibland (som idag) klappade hon mig på kinden, så slår jag upp ögonen och de första jag ser är de vackraste på denna jord med ett stort leende <3 Hur kan man vakna på fel sida då?? Nä, de är helt omöjligt. Vissa mornar har hjärtat krupit upp till mig och knölast in sig under täcket...att det finns så mycket kärlek i en sån liten människa?? Önskar att alla nån gång får känna detta, om inte genom egna barn så på annat sätt. Denna oändliga, ärliga kärleken.


Mycket bra som händer

Kom ju på att de är flera positiva saker som hänt de senaste dagarna ju...Khaddafi är död, barnläkaren blev friad! Gjorde nån sorts segerdans medan jag matade Nico...


Ny barnvagn!!

I förrgår kom ju den nya barnvagnen ju! Hur har jag kunnat missa att skriva om det?? Än så länge är jag jättenöjd, de är ovant med den och kommer ta lite tid innan jag får in den rätta knycken men den är mycket lättare att köra och svänga, det är att fälla ihop den som är ovant för den förra "delade" man, denna fäller man allt i ett stycke. Den är något lättare att lyfta men tar större plats i bagaget men de får den gärna göra, bara jag slipper lyfta onödigt tungt.

Enda nackdelen, och detta gäller allt, är att eftersom jag är så kort så är ju ararna också korta...hade behövt liiiite längre armar för att lyfta lättare. Så har de vart med den gamla vagnen också och det gäller nästan allt jag måste bära, tog in bilstolen igår för att justera bältet och även där hade jag behövt längre armar. Men de är nåt jag får leva med och detta gör ju att allt blir lite krångligt att lyfta och det tar lite tid innan jag hittar bästa sättet att lyfta på.

Nico gillade också vagnen, hon satt mycket bättre i den här, kom upp på ett annat sätt, låg bättre, bältet va lättare att använda och ja, de va mycket som va bättre så jag är väldigt glad över att jag köpte den :) De va ju en chansning eftersom jag köpte den på nätet.

Nån som vill köpa en Emmaljunga?? ;) Ska tvätta upp alla delar och fota den sen åker den ut på blocket. Hoppas den försvinner snabbt för den tar upp plats...


besöksdag ;)

Nu har svärisarna vart här, de skulle till Tanum idag och hämta en frys och tog vägen om oss först, lämnade av vinterdäck till vår andra bil...N försökte få dem att betala dem eftersom hans ena bror och hans syster alltid får allt men nope...de va så fattiga, hade ingenting alls och ändå sa de precis före att hans bror skulle få bredband nu av dem så han kan ta körkort...blir så in i helvete trött på skiten och jag ser hur dåligt N mår och jag tycker han ska säga ifrån men han har rätt när han då säger att det ändrar ingenting, de kommer inte förstå. Jag tycker ju ändå att de ska veta hur han känner och hur ledsen han blir när det alltid är tvärstopp för oss och hans ena bror alltid får hjälp. Ska vi låna en hundring så ska den va tillbaka på dagen annars blir det ett jäkla tjat, men hans bror får sak efter sak för tusentals kronor utan att behöva betala tillbaka...vi vill inte ha hans liv men de ska inte va sån skillnad på barnen. Att betala vinterdäck för 400:- hade de kunnat gjort eftersom de nu ska betala bredband på 199:-/månaden för brodern. N har ännu en bror och även han får klara sig själv...han får inte heller hjälp och lånar han ska det som för oss, va tillbaka på dagen...

Nu har i alla fall svärisarna åkt, det gick bra med Nico och svärmor accepterade att Nico blev ledsen och ville till mig eller N och sen nytt försök, lyssnade och "skötte" sig bra. Nu ska Millan och hennes pojkvän komma hit om en stund. N ska tömma bilen på kylarvätska och fylla på nytt och fylla på med glykol...bilen klarade bara -3 nu men kylarn va knökfull, de ska den inte va och vattnet va missfärgat så lika bra att tömma helt och fylla på med nytt vatten. Sen vet jag inte om han ska kolla lite annat också?

Trevligt och kul att Millan kommer i alla fall, va ju här och firade N men annars blir det inte så ofta. Blir ju väldigt låst när antingen jag ska hämta eller passa in med buss/tåg och de passar sällan in bra. Aldrig skulle jag vilja påstå för jag har kollat för att själv åka kommunalt och de är omöjligt. Verkligen bra planerat måste jag säga...nu med bil kommer de nog bli oftare och speciellt såhär i början gissar jag ;) Alltid roligare att köra precis i början :P


Kuratorn

I torsdags efter babycaféet va jag hos kuratorn för att prata om den här tjejen jag berättat om...jag berättade allt jag sett och hört, hur jag ser på saken och så har vi pratat om vad vi ska ta upp med henne. Så på måndag blir det möte med kuratorn igen men den här gången ska den här tjejen vara med. Herregud...undrar hur det kommer gå? Kuratorn ska ringa henne på måndag morron och berätta att vi träffats och att jag uttryckt oro och att kuratorn nu utifrån denna informationen inte kan låta det bero utan med det hon redan vet måste hon göra en orosanmälan. Sen kommer kuratorn erbjuda ett samtal på måndag eftermiddag efter ÖF, jag bad henne ge den här tjejen valet om hon vill att jag ska va med eller inte för de kanske blir för jobbigt om jag sitter och berättar vad jag tycker.

Just av den anledningen ska kuratorn mer ställa ledande frågor och jag ska fylla i, försöka lägga fram det så hon inte känner sig attackerad. Jag räknar med att hon kommer bli jätteledsen, och jag är beredd på att hon kommer bli förbannad. Men som det är nu kan jag inte blunda, jag har lärt mig att man ska lyssna på sin magkänsla och jag ska leva med mitt samvete sen...N undrade varför jag måste lägga mig i men jag kan inte se varför jag inte skulle lägga mig i just nu. Även om jag kanske inte tänka anmälan när jag berättade för kuratorn och förskoläraren så visste jag att de va allvarligt, men att de kanske kunde ta tag i det...hade inte ens tänk soc...men deras reaktion va ju anmälan med en gång och de har ju hela bilden så jag antar att det jag vet inte bara är en känsla utan nåt som det ligger mycket bakom. Annars hade de inte reagerat så som de gjorde och agerat så snabbt.

Måndag kommer bli en lång dag...sjukgymnastiken 11, ÖF 13-16 och sen mötet...det värsta är nästan att jag pratat med den här tjejen som vanligt fast jag vet vad som kommer hända på måndag...känns falskt men jag vill inte ta detta själv heller. Är lite rädd/orolig att hon kommer försöka få tag i mig efter att kuratorn ringt henne på måndag morron...eller att hon är på ÖF och där försöker få mig att berätta vad som kommer hända.

Är väl bara till att ta ett djupt andetag, försöka sluta tänka på det här och slappna av, samla kraft och hoppas det går bra. Är ju inte nära vänner så blir hon förbannad känner jag inte att jag har förlorat nån, även om det är tråkigt. Huvudsaken är att barnen mår bra och att de får rätt stöd.


Jippie!!

Millan stannade på topp tio tack vare er!! Ni är helt underbara som hjälpt oss så mycket :) Nu har vi gjort det vi kan och nu är det upp till juryn...får bara hoppas de tycker Millan är den som ska vinna ;)

Konstigt är dock att LG är så oseriösa att de inte stängt röstningen fast det är den 21e ut som gäller...en tjej som vid midnatt låg på tionde plats hade strax efter midnatt plötsligt delad tionde plats och nu har hon åkt ut från toppen...hoppas lg tar tag i detta och kollar när rösterna kom in...Millan har flyttat på sig från nionde till sjunde och de är inte heller rätt...nu är de ju helg så de lär inte göra nåt åt det nu heller men hoppas de presenterar den korrekta listan med kandidater på måndag eller senast tisdag. 

LG har dessutom gjort fler tabbar och om de inte gör rätt för sig nu så får det hela bli offentligt och jag lämnar gärna ut mailadress så ni får hjälpa lite till och mailbomba dem...fattar inte hur man kan sköta en så stor tävling så dåligt...flera dubbla bidrag, hon som ligger etta presenterade ett bidrag med hur hon ville ta körkort och ut och resa och hur hennes föräldrar inte kan betala men alla andras föräldrar gör ju det...sen insåg hon väl att det bidraget inte skulle kunna vinna så hon gjorde ett nytt bidrag...det som ligger etta nu. Snyfthistoria om hur hon vill uppfylla sin döda systers dröm, drömmen va att resa och ta körkort...systern va Pela A, ni minns henne säkert? Ett av de stora hedersmorden -99, bara det att Pela har bara en syster, som är 31, inte 21. Om nu detta ändå är en syster så lever de med skyddad identitet och hur smart är då detta? I första bidraget har hon kort på sig själv. Har uppmärksammat LG, bidragen skulle bort, sen ändrade de sig...de har vart mycket mer och LG har skött allt illa och det ser ut att bli värre...hoppas Anna får sin rätta plats som nr. 10 och att Angelica åker ut.

Håll nu tummarna!!


tuff dag

Igår va jag hos en väninna som mår skit, och det finns saker jag reagerar på hos henne och barnen...efter åkte jag till Millan och tittade på hennes nya bil, pratade och tog det lugnt, hem och gjorde inget...idag va det babymassage och efter det pratade jag med ÖF läraren om väninnan och hennes barn, det på går en utredning redan men nu när jag lagt till en del blir det en större utredning. Kuratorn ringde mig och vi ska  träffas imorrn efter babycaféet, sen ska vi hitta en bra dag att samlas med väninnan och jag ska "påpeka" sånt jag uppfattar som olämpligt osv. sen blir det en socanmälan för att de ska komma med i den pågående utredningen.

Jag är nervös! Jag vill inte på nåt sätt göra henne illa, eller få henne att känna sig som en dålig mamma, men otroligt mycket måste ändras i hennes sätt med barnen och hon behöver ett större stöd än hon tror. Jag är beredd på att hon kommer bli förbannad som bara den men att hon inser snart att det är för hennes och barnens bästa jag och vi andra gör detta. Förhoppningsvis kommer hon uppskatta detta nån gång i framtiden och att detta faktiskt leder till att allt blir bra.

Som det är nu ser hon ju helst att jag gör mycket, jag blir sms-bombarderad varje dag eller så ringer hon...vad ska jag göra? Jag kan inte ta hand om henne och hennes barn. Vem ska jag ringa för att få hjälp? Ingen aning. Ibland blir jag rädd för att hon kanske kommer göra nåt...vet inte om det är befogat men känslan räcker. Är det inte bättre att få proffesionell hjälp och stöd än att slita ut kompis efter kompis? Igår va jag ju där....försökte få mig att stanna längre, försökte få mig att komma tillbaka, försökte få mig att känna skuld över att lämna henne ensam och ledsen. Igår skulle bli första natten hon va ensam...trodde barnen skulle till mormor men de va inte de hon menade...med ensam menade hon utan nån vän som sov över och hjälpte henne. Hon är livrädd för att va ensam...men hon kan inte flytta hit heller, jag kan inte va där varje dag. Hon har vänner som grna ger detta stödet men hur funkar det i längden? Barnen är ju otrygga och ledsna. Det är så mycket som är fel så jag kan inget annat än att agera men ja...en klump i magen blir det ändå men just nu skiter jag i om hon kommer bli asförbannad på mig och hata mig, bara barnen mår bra och rätt hjälp sätts in.

N har i alla fall fått mig att må bättre genom att ta ett större tag hemma med både sysslor och Nico <3 Helt underbart! Märks på Nico också att hon älsar att va med pappa för har det gått en dag och hon inte sett honom blir hon grinig och liksom letar...svårt att beskriva men det märks att hon saknar honom.

Lång dag imorrn också, bara för det ska vi äta gott ikväll, jag ska möla i mig chips och dipp ;) Sen blir det en tidig natt så jag hinner med allt imorrn bitti.

Tack för att ni länkar till Millans tävling!! Blev så glad och rörd när jag såg att ni ställer upp ytterligare! Orkar bara just nu inte läsa runt eller gå in på fl för det är så mycket just för ögonblicket men jag tänker på er och saknar er. Hälsa till de som inte läser här :)

Kram på er tjejer!


Ont i magen

Usch...nu ligger Millan på nionde plats och det är 3 dagar kvar att rösta :O Tänk om hon åker ut nu när det är så nära???? Har nån nåt bra tips på var man kan fiska röster såhär på sluttampen? Jag har inga idéer kvar, har ju fiskat på fl, och så har en jag pratar med på nätet skrivit en gång i sin blogg, har frågat om hon kan tänka sig att länka en sista gång, hoppas på det för hon har många läsare...annars vet jag inte riktigt...har ju inte fb och känner inte så många, visst, känner en del ytligt men inte såpass nära så de ställer upp på detta och nån har väl gjort det.

Tar gärna emot tips! Lite panik nu...


Ny bil

Millan köpte bilen! Spännande de ska bli att se den :) Ska se den imorrn tänkte jag.

Ska till en vän imorrn och stötta lite till, sen ska jag dra mig tillbaka lite så det inte blir för mycket, vi känner inte varann speciellt bra men jag vet redan för mycket och för personligt om henne och jag vet inte hur jag ska hantera allt, ja vet inte om hon överdriversaker, hur hon är i att ge stöd tillbaka etc. så jag känner att vi måste lära känna varann innan jag ställer upp mer så som jag gjort.

Efter att jag vart hos den här vännen ska jag till Millan, prata, fika, se på bilen :) Ska lämna äppelmos och hämta upp n grej vi köpt på ebay, vet inte va de heter men vi beställde varsin grej man drar bort hår med, manuellt...använder ju epilator på ben och under armarna och på armarna när andan faller på men ansiktet...ögonbrynen nopprar jag ju men resten...en gammal kompis till mig tog bort allt hår i ansiktet med tråd och jag sanar att få den behandlingen så jag ska testa denna, näst bäst kanske? Sminket sitter så mycket bättre och snyggare utan hår, mindre pormaskar också.


syskon

Igår pratade jag och N lite om syskon till Nico...vi ska ta en mer seriös diskussion runt jul och jag hoppas så att han vill börja snart :) Hade tänkt plugga en kurs till våren, spara fp dagar, sen för att skydda sin sgi ska man ju va gravid innan barnet är 1,5 år...de är om ett år det och det går fort...bara tänk hur snabbt detta halvåret gått :O Som det känns nu är jaghelt galet sugen och även om det kan bli jobbigt fysiskt vill jag "passa på" medan jag vet att kroppen ändå orkar...vem vet ur värken kommer bli i framtiden och sen vill jag ha tätt mellan barnen, inte flera år, och det finns ju inga garantier för att det tar sig heller. Vi har haft tur, de har gått snabbt med båda barnen och gången innan Max blev jag gravid när jag åt minipiller men fick missfall runt v.12 men bara för att det gått lätt till nu finns aldrig några garantier.

Håll tummarna för att N också vill ha nummer tre snart ;)


mördad 4 åring

Usch alltså, de första jag såg imorse va att en 4 åring hittats död och att de utgick från att de va ett mord och att efter obduktionen skulle de få svar, nu uppdaterade jag aftonbladet och visst va det så, han har blivit mördad. Nu när man har ett barn hos sig blir man ännu räddare för att släppa ut henne i världen sen, har ju redan mist Max, kan inte mista fler. Orkar inte mista fler.

Ska man va rädd? Vi bor i ett pyttelitet samhälle, vill väl när vi får tillfälle flytta närmare Tanum då blir det ju ett lite större samhälle...där sprang jag omkring utan att va rädd, festade när jag blev större men vi som umgicks höll alltid ihop, ingen va nånsin själv. Ska inte Nico kunna springa runt på samma sätt? Festa kommer hon givetvis aldrig att göra, oskuld hela sitt liv och bo hemma till hon fyller 30 ;)

När jag läser sånt här händer mycket i mig, jag blir arg och ledsen för att det hänt, jag lider med familjen, jag vill veta vad som hände, om de va nån i familjen som utfört dådet eller nån galning ute och letar efter nästa offer. Jag blir rädd för framtiden, när det är mina barn som är ute utan att vi ser till dem. Men man kan ju inte ha dem under ständig uppsikt. Nu hade ju tydligen syskonen bråkat och 4 åringen hade sprungit därifrån pga. det.

Så går det en tid, antingen klaras detta upp eller inte, hur det än blir glömmer vi andra, vi som inte bor i samhället där detta hände och vi faller in i våra gamla rutiner, tänker åp våra barns säkerhet men inte som när nåt sånt här nyss hänt.

Kan inte komma på många fall som etsat sig fast i minnet men Engla är ju ett sånt fall, Max och Saga ett annat. Bobby. Bara i Englas fall va det en helt okänd människa, Max och Sagas styvpappa kände ju mördaren. Oftast är det ju så, mördaren eller våldtäkksmannen är nån man känner...

Hoppas så att detta klaras upp mycket snart!!


Jag blev veckans blogg!!

Tjohoo!! Jag vann för en ångs skull en tävling...jag blev veckans blogg i en annan blogg :D kolla in här.

Förresten, nu är det bara några dagar kvar på min systers tävling, röstningen stänger den 21/10 så snälla, gå in och lägg en röst om ni inte röstat och när ni röstat, länka på er fb så fler kan rösta...behöver all hjälp jag kan få och jag vill inte att hon åker ut från topp tio nu när de är så kort tid kvar men de ser inte bättre ut :O

Ni som inte läst om tävlingen och varför jag fiskar röster kan kolla in tidigare inlägg där jag förklarar varför jag gör detta för Millan. Klicka och rösta glöm inte att sprida länken och hjälp mig med detta!!


Gårdagens film

Igår såg vi ju Horrible bosses...trodde den skulle va jättebra och rolig, höga förväntningar, väntat länge på att se den...den föll pladask! Den va så jäkla dålig och vi satt hela tiden och väntade på att "nu snart" men nä...vi stängde av när de va 20 minuter kvar för vi va dels trötta, dels va den så dålig.

Kan inte rekommendera den här filmen till nån och trots att reklamen visar att den är smårolig...nä, de klippen är de enda som är lovande och när man får se hela scenen faller även de klippen, de tappar det man trodde skulle va roligt.

Nu ska jag försöka komma på nån annan film till ikväll...tips?


Bilköp :)

Idag ska Millan köpa bil, förhoppningsvis...hon ska åka med N och sin pojkvän och kolla en bil i Gbg. Körkort har hon haft i några år men inte ekonomi till att ha en bil, nu har hon lyckats spara undan och kan klara en bil så nu jäklar...hoppas bilen är fin och att allt i annonsen stämmer så hon äntligen kan få sin första bil, blir så mycket lättare också och hon kan komma hit.

När alla ska hit kan vi kanske slippa åka och hämta först och sen hit för att sen lämna...stör oss alltså inte, men det blir billigare att dela på det, även om vi skulle betala ders bensin så blir det 2 resor istället för 4.

Pirrar i min mage! Det är ju inte ens jag som ska köpa eller ens åka och kolla...men det känns som första gången jag skulle åka iväg och komma hem som bilägare.

Min allra första bil köpte jag av Millans ex mamma, en Toyota carina ll -88, rostig framskärm, sprucken ruta men ändå...köpte den med en kompis så lyckan va kortvarig...blev chaufför eftersom det bara va jag som hade körkort, delad vårdnad om en bil va inte lätt och jag hade ändå problem med den här tjejen...tack och lov blev det inbrott i bilen när hennes sambo hade den så där gick vi skiljda vägar, äntligen! Sån lättnad att slippa henne, men de är en annan historia.

Min första helt egna bil köpte jag snart efter detta. En kompis ex följde med mig för att kolla, hade hittat en Honda civic -93 i Borås. Jäkla lång bit att åka men vad gör man inte? Hem kom jag som bilägare, såg ny ut, välvårdad, luktade gott...tvådörrars, liten och söt, billig att äga. Den bästa bilen jag haft men dumma jag sålde den.

Sen följer år av bilbyten...vi har avverkat så många att jag inte kan räkna dem, ett år hade vi ägt så många att vi fick brev från vägverket att vi inte fick äga fler för då ansågs vi som bilfirma :O Hoppsan...de är alltså 7 bilar på ett år för att man ska va en firma...riktigt så många har vi inte haft efter det men nån bil har vi bytt varje år, eller två...saaben är den vi nu haft längst, 3 år i somras men vi har ju en andrabil för det mesta och den byts ut med jämna mellanrum.


Ännu en film

Ikväll blir det Horrible bossesFår hoppas den är bra, har nog väl höga förväntningar på den och det är aldrig bra men hoppas, hoppas...gårdagens film va helt ok men riktade sig nog liiite mer mot en yngre publik men jag gillade den ändå ;)


Idag har jag fyndat!!

Hittade en hel del men köpte ju inte allt, men hela pengen vi tagit ut gick åt men bara nödvändigt och fina saker :P

Här kommer en bildbomd av dagens inköpDen stora Laban hade Nico sen innan, mormor köpte den på loppis i somras, idag ramlade jag över den lilla och givetvis va han tvungen att flytta hem till oss. Det är handdockor och Nico älskar dem!Nicos absoluta favorit idag, skramlat och spelat och slagits...hon spanade in den, fick hålla och sen va de bara att betala för glöm att de gick att få tillbaka den...träffade en gammal klasskompis från gymnasiet som sålde en hel del grejer, denna och några kläder köpte vi av henne, fick lite bättre pris, hon fick min mail så vi kan fortsätta hålla kontakten :)efter dessa flickkläder köpte jag lite mer "pojkkläder" om man nu ska dela in dem...så hittade jag en tigerdräkt...den kunde jag inte motstå och när mössan hamnade på Nico va de självklart...sen va det min mormors tur att shoppa, hittade ett tåg i klossar som Nico ska få i julklapp, kan ta loss klossarna och bygga men dessutom bygga ett tåg och köra med. En sak fick Nico redan idag och det va ett par oanvända stövlar i storlek 18. Vet inte om de kommer passa till våren men vi chansar på detså blev det mammas tur, hon började dagen med att ge Nico t-shirten hon köpte på marknaden förra helgen ;)sen ville hon också shoppa lite till Nico och hittade detta:N ville också ha nåt och det blev hantlar...de kostar ju en del nya men vi hittade för 75:- men N prutade till 50:-Efter loppisen åkt vi till Max och tände ljus och sa hej, sen åkte vi till svärisarna en sväng, där fick Nico en leksak som va N's när han va liten...blev en bra dag för Nico får jag säga ;)Nu har vi ätit pannbiff, Nico är väldigt förtjust i kryddor för oj va hon gapar :)


Loppis!!

Nu ska vi snart åka och kolla in loppisen, blir Nicos första men långt ifrån den sista. Ska nog lyckas klämma in nån auktion snart också, va några år sen jag va på en sådan ;)

Vaknade strax före 7 imorse av att Nico låg och pratade och ville vakna (trodde jag) klockan skulle snart ringa så jag tänkte vi skulle gå upp, eftersom Nico va vaken kunde ju jag blunda en liten stund medan jag sträckte ut mig så jag kunde resa mig ur sängen...somnade om...de gjorde tydligen Nico också, gick upp för en timma sen och strax efter att jag satt mig för att sminka mig vaknade Nico och va hungrig. Nu sitter hon här bredvid mig och är helt klar förutom overallen och mössa. Hon har sin nya klänning på sig som jag köpte på hm för 29:- de är lagom pris.

Inatt vann jag en ny overall till henne också i storlek 80, jättesöt, ljus,ljusrosa med baby nalle puh på <3 kostar mig 25:- hade lagt bud på lite olika och leder på ännu en overall, den kommer jag garanterat inte vinna för mitt bud ligger på 6:- men skulle jag vinna blir jag lycklig, den är skitsnygg!

Ska börja sälja kläder på familjecentralen också så allt jag köpt i paket och inte vill ha kan jag sälja vidare där...plockar ut det jag vill ha ur klädpaketen och säljer det andra och finansierar det jag sparat ;P

Nu ska jag värma vatten och skopa upp välling o doseraren, lägga ner ett par flaskor så vi är förberedda inför dagens utflykt.


Filmmys

Nu är maten avklarad, mamma har fått i sig lite kaffe och Nico älskade pannbiff och potatismos :D Så himla roligt att ha en matglad unge, började grina för maten kom för långsamt, då vet man att de va uppskattat ;)

Nu ska vi se på film...om en stund ska vi röra ihop marängsvisch...eller nähä, mamma och N ställer sig och gör det nu, gott!! Då blir det till filmen direkt då, filmen vi ska se är den nya med Jim Carrey; Mr. Popper's penguinsFår vi bara hoppas att den är bra, Millan hade tydligen sett den och sa att den va bra och vi har rätt lika smak...


tradera galen

ja...sitter och hittar en massa fina kläder till Nico men det mesta går ganska dyrt när de börjar närma sig slutet...så än så länge har jag inte köpt nåt men har lagt några bud nu...måste ju ha en overall till för den i 74 kommer bara funka ett litet tag sen måste jag ha en i 80.

Med tanke på hur hon dragit iväg på längden kommer nog 80 behövas tidigare än jag tänkt...74 ska ju va 6-9 månader men hon är ju redan 69,5 cm och jag tror inte att det kommer ta henne 3 månader att nå upp till 74 cm direkt utan det blir nog storleksbyte innan januari.

Får se nu inatt hur det går med auktionerna, hoppas hoppas jag får hem nåt billigt...imorrn bitti ska vi på loppis också...hoppas vi hittar nåt roligt där med :D


Böda camping

Böda camping börjar på femman igen :D Jippie! Såg precis nu reklamen och det börjar på torsdag 3 november :) Tyckte det va riktigt roligt att titta på och en kompis bor på Öland så tanken är ju att vi ska dit...skulle åkt dit i somras men de blev inget tyvärr men nu är ju målet nästa sommar, och då vill vi kolla in Böda. Skönt att få se sånt som är inspelat på sommaren så man får lite sommarkänsla när det blivit grått ute.

Nilla, är du med i år också??

 


mamma kommer på middag

Köpte massa köttfärs och N tyckte vi kunde bjuda hit mamma...ja, varför inte? Så hon kommer hit sen och så ska jag göra pannbiff och potatismos, stekt lök och gräddsås, lingonsylt och knäckebröd...riktig husmanskost ;) Egentligen är ju pannniff mycket godare på lammfärs men har bara ett litet paket i frysen så det får bli en annan gång.

Ska se nån film efter maten också...lutar åt en gammal film med Sean Penn, kommer inte ihåg va den heter just nu.

Imorrn ska vi upp tidigt, läskigt tidigt...är loppis i bygdegårn' och den börjar redan kl. 10, får ju va där när de börjar när allt finns kvar, det finaste försvinner oftast snabbt. Skulle va en del barnkläder också och va de verkar även en del leksaker...måste passa på och så kan jag peka till mamma och mormor på julklappar till Nico ;)

Är på ett sånt där lagom härligt humör idag...fick mensen igår, men detta blir nog den sista med waran i alla fall, slipper ju förhoppningsvis waranet efter den 2 november!! Sa till sköterskan på vc att de va nog sista gången hon stack mig för PK sist, och när jag fick hem provsvaret och tabellen på hur mycket jag ska ta varje dag stod det att nästa prov inte va förrän just den 2e :) Kommer väl ta PK på medicinmottagningen och så analyserar dem det direkt så de kollar det samtidigt som vi pratar om vad som hänt, hur utredningen sett ut och hur framtiden kommer se ut.

Det enda jag vet nu är ju att jag vid varje framtida graviditet kommer behöva äta blodförtunnande och ta sprutor, verkar som jag måste börja med detta så fort vi börjar försöka eftersom jag nu verkligen klassas som en högriskpatient. En havandeskapsförgiftning, ett T-snitt, gallstensoperation *2, foglossningar, ett snitt där förra ärret nästan spruckit så nästa barn måste ut innan v.36 så vi klarar oss båda två, blodproppar...en begynnande havandeskapsförgiftning även denna gång...blodsocker som pendlat massor...ja herregud...högrisk graviditet är inget kul och ännu värre blir det när det är så mycket olika faktorer som ligger i bakgrunden, så mycket att ha koll på...men det är så värt det! Trots alla täta besök sist och allt bilkörande så va det inte jobbigt, det kändes mest bara tryggt...nu va ju flera av besöken just för att vi skulle känna oss trygga i och med att vi miste Max och allt runt det.

Trots detta bagage, trots att det vart jobbigt nu så ser jag fram emot nästa barn. N vill vänta och lite får vi nog vänta...känner ju också att det är nästan bara jag som tar Nico och att orka va gravid med allt detta kan bli väl tungt nu...N måste nog sjukskriva sig och va hemma med oss, måste va beredda på att det kan bli så och jag tror det är det som gör att han vill vänta...han vill inte ta hand om Nico helt själv, men en vacker dag måste han ta mer ansvar. Vi är ju två om henne.

Satt och pratade med Millan på msn förut, hon ska köpa bil nu så hon visar allt hon kollar på och så får jag va med och tycka och tänka :)

Hon skickade massa roliga bilder så vi satt på varsin sida skärmen och garvade och jag tänkte visa några av dem...alla blir det inte för de va väl 50 stycken :P

Den här sista är hemskt sann, va jag kände mig gammal när jag såg denna...mamma tröstade och sa att "nä, så fort har utvecklingen gått framåt" kände mig ändå lite gammal...för er yngre som inte förstår sambandet mellan dessa två:fråga era föräldrar...påminn mig inte om att jag åldras ;)


6 månaders kontroll på bvc

Japp, igår va det 6 månaders kontroll :) Klart godkänd, är lite snabb med en del och kunde allt hon skulle, sa mamma så nu har jag vittnen på det ;) Min mamma trodde mig inte men nu kan hon inget annat göra.

8245 gram, bara en uppgång på 145 gram på 2 veckor men längden...3,5 cm plus på 2 veckor :O 69,5 nu så det är mest 74 som gäller nu...håller på att lägga bort plagg efter plagg...sorgligt men så är det ju...har dessutom verkligen insett det bästa med gåstolen, att kunna ta sig mellan rummen själv och kunna peta och dra i allt som finns...barnsäkrar en bit i taget här nu och de är verkligen dags för nu öppnas lådor och skåp även om hon fortfarande inte når ner i dem eftersom stolen gör att det blor ett sånt avstånd...men armarna blir längre de också.

Hittat skötväskan på vagnen och där finns mycket spännande saker...

I onsdags fick vi hem mössor, vantar och halsdukar från hm...såhär söt blev hon i mössorna;

mammas lilla sockertopp <3
bergras, vägras...när ska det bara bli bra?

För några år sen, strax före en julafton rasade en del av e6an. N körde precis där innan det rasade, handlade om minuter...sen följde en lång tid med återuppbyggnad och vi va tvungna att köra en lång omväg.

Nu, för ett par veckor sen läste jag att det rasat en del berg på nästan samma ställe...skiljer en bit emellan men de är inte jättelångt emellan. Vägen blev avstängd en liten stund men snart kunde man köra där igen, igår skulle de spränga bort en del berg för att detta inte skulle hända igen. Vad händer? Jo efter att de sprängt rasar plötsligt jättemycket sten ner i vägen så nu är vägen avstängd och under en månad kommer alla få köra en omväg igen. Ingen skadades, tack och lov men att ett sånt misstag kan få göras??

Länkar till två artiklar om detta så ni kan se hur det såg ut...tänk då att nån hade kunnat hamna under och det hade kunnat bli en seriekrock dessutom.

e6an

bättre bilder här

Tur vi sällan åker det här hållet men just nu åker ju N till ortopeden en gång i veckan och om ett par veckor ska jag till Näl...


Dåligt mående

En jag känner har det inte så lätt, nu bröt hon ihop och jag fick stötta upp, tog hit henne och hennes två barn så de fick en paus, de sov över och igår åkte vi till babycaféet och tog det lugnt, när kuratorn kom gick vi dit och hon fick prata av sig. Allt löser sig en liten bit i taget men första steget, att erkänna att man mår dåligt, det är det svåraste, nu har hon tagit det steget, lagt alla korten på bordet och nu ska det vända...längre ner än botten kan man ju inte komma och hon har vart där ett tag nu...på tisdag ska jag dit och hjälpa henne med det sista jag kan hjälpa henne med. Praktiskt vill säga.

Men hur mycket orkar jag stötta i övrigt? Att lyssna, hjälpa till med vardagen, umgås...jag tror inte jag orkar hur mycket som helst. Men jag är den enda som inte dömer säger hon...andra vänner hon öppnat sig för har sagt och gjort en hel del. Så svårt det här.

Jag gjorde ändå klart för henne och kuratorn igår att det finns en gräns för hur mycket jag orkar i och med att jag själv inte mår bra...att jag vissa dagar orkar mycket men andra inget...att jag har nog med mina problem just nu men att jag orkar att dra in henne till kuratorn, att jag orkar att i en nödsituation så här kan ta med henne och barnen hem, så som det blev i onsdags...när hon bröt ihop totalt och barnen bara skrek, kaos är ett för svagt ord...det jag reagerade på när vi kom hit, hem till oss var att barnen med en gång tystnade, somnade, va nöjda och trygga...att det blev en så tydligen skillnad :O Här är det ju lugnt och i ordning (för tillfället i alla fall) Eftersom den här tjejen mådde en aningen bättre av att komma hemifrån också så gjorde nog det en hel del på barnen också.

Jag är bara rädd för att hon nu vill hit ofta, för här mår hon bra, här fick hon sova i lugn och ro, barnen mådde bra och va snälla, jag hjälpte till en del. För att orka med 3 små barn och en trasig mamma och mig själv...näe, de går inte...att va en vän osm lyssnar däremot men inte hela tiden...de är så svårt när man själv inte är hel och jag önskar att jag mådde bra så jag kunde lyssna mer för jag tror hon behöver det (jag vet att hon behöver det) men samtidigt är det nog bra att det är som det är nu...jag måste lära mig att jag inte kan hjälpa alla. Jag är en sån som ställer upp för alla och vrider mig in och ut och glömmer mig själv. Men nu när jag har Nico måste jag se till att jag fungerar och finns för oss först och främst...nu kan jag inte glömma mig själv och det är otroligt bra. Men svårt...jag mår ju vanligtvis bra av att hjälpa andra så nu blir det en ny konstig känsla.

Att säga nej är svårt också...men jag hoppas att det räckte med att jag sa ifrån igår inne hos kuratorn och att när kuratorn nu också hörde det kan hjälpa till med gränsdragningen om det blir problem. Jag måste ju lära mig att tydligt säga nej så nu får jag väl träna på det också. Nåt jag lärt mig är att va tydlig från början och inte göra för mycket för att sen sitta fast och det blir nästan omöjligt att dra sig ifrån. Jag ska bara orka fortsätta hålla mig på detta avståndet.

N vet ju hur det ligger till också så han får helt enkelt säga ifrån när han ser att jag gör för mycket...som mamma sa igår "Du kan inte rädda världen" ochd et är sant...fast jag har alltid utgått från att jag kan det. Jag har levt som att jag kan det och har gjort allt jag kunnat för att göra det, allt för att den delen i mig ska må bra...för när andra mår dåligt och behöver nån, det är då jag känner mig behövd och uppskattad. Det är den saken jag är bäst på, att finnas för andra, att hjälpa till, lyssna, fixa med det praktiska, bara finnas...dygnet runt...och jag tömmer all min energi på nån annan och sen finns ingen kvar...för allt som oftast försvinner personen ur mitt liv när denne mår bra igen, eller så blir det så ändå för att jag mår så dåligt sen men ingen finns på det sättet för mig och så stänger jag mig inne och när jag sen öppnar dörren ut till världen igen finns där ingen som väntar på mig. Då ger jag mig ut på sökandet igen efter nån som behöver mig, som vill ge mig det jag saknar och jag kan få göra det jag är bäst på.

Nu kan jag inte fortsätta leva så, det inser jag...det gjorde jag för många år sen men faller tillbaka i beroendet likt alla missbrukare...nu ska jag lära mig att va en vanlig vän, som finns där lagom mycket, som kan fortsätta finnas där på samma nivå hela tiden och inte läggamig ner, stänga dörren för att sen inse att jag åter igen är ensam.

Vi får väl se hur det går, jag ska uppdatera hur det går för mig...om ni ser nåt jag inte ser, att jag ramlar för djupt ner id etta, hojta! Jag försöker ha öppna ögon men vafan...som alla andra blinkar jag ju ibland ;)

Idag har jag och Nico sovit ut för både onsdag och torsdag va långa...sena nätter, tidiga mornar...så idag gick vi upp strax före tolv :P

Nu gör N lunch och Nico springer runt i gåstolen...har hittat dvd och video...de är spännande ;)


Nico äter vad som helst

Idag va de min toffel som fick sätta livet till...imorse va det min näsa som blev uppäten...av de två föredrar jag nog toffeln ;P Är min dotter en hund?Nico fick tag i kameran och hon va rätt duktig på att orka hålla fast den


Tjurpannan, likdelar hittade

Ja, regissören till Läckberg filmen försvann ju på Tjurpannan och i sökandet hittade de likdelar efter nån annan, stranden är nu en brottsplats och igår tog de bort delarna i liksäckar. Tydligen är det bara 4 stycken som är försvunna i området där de misstänker brott och det är Marina, som försvann förra sommaren och vars sambo blev åtalad men friad. Så är det två män från Uddevalla/Ljungskile...de har väl vart borta i 2-3 år? Kommer ihåg när jag såg det på efterlyst. Så va det en äldre man i Trollhättan.

Det stod igår att de ganska snart kommer ha svar men hur snart? "Hoppas" att de är nån av dessa så det blir ett fall mindre...och så en familj får svar på sina frågor och får ett avslut.


blev inte veckans blogg

men gör ett nytt försök ;)

Skam den som ger sig! Jag gör alltså ännu ett försök hos hannalovisasol. Hoppas, hoppas!


snarkar

N snarkar så hemskt så vi numera inte delar sovrum...han väcker både mig och Nico och vad jag än gör så vaknar han inte...spelar ingen roll hur han ligger heller, han snarkar även om han ligger på mage :O

När vi först blev sambos snarkade han inte men nu jäklar...så inatt har han för andra gångensovit med en apparat uppkopplad som ska mäta syresättning och en massa annat...sist drog han loss en del i sömnen och när resultatet kom i brevlådan stod det ju att allt va normalt med andningen men att den slutade registrera tidigt på morronen och att de ksulle göra om det. Så inatt sov han med den igen. Nu hade han nog inte dragit loss nåt i alla fall så hoppas på attd e kan utvärdera ordentligt den här gången, det som irriterade mig va att på förra utvärderingen verkade de bara kolla andningsuppehåll och det är ju inte det som är problemet. Det är ju ljudnivån! Tydligen ska den mäta en del sånt också men de tvivlar jag på.

Nygifta och skilda sovrum...de är inte kul...hur länge kan man förresten kalla sig nygift? Kom på att vi har ju varit gifta i 2 år på jul ;) Kanske man bara kan kalla sig det första året...hmm....

Får hoppas att läkaren tar tag i detta nu och ser om det finns nån hjälp att få för jag vill ha tillbaka min man bredvid mig utan att känna att jag vill slå ihjäl honom. Få sova en hel natt utan att bli väck, va trött hela dan och irriterad, bäva för att han ska somna först, veta att jag kommer bli väckt flera gånger om om jag har turen att somna om. Kanske lyckas jag väcka honom såpass att han vaknar och går upp en stund...men va är det för liv? Nä, nu får vi sova båda två även om han ligger 2 rum bort kan han väcka mig av snarkningarna så då kanske ni får en aning om hur högt det är?

Håll tummarna för oss nu...eller för mig, N stör det inte mer än att han ständigt är trött...


BB Sanna hoppat från bro

Alla som följde Big Brother i början av året vet vem Sanna Redsäter är, redan då såg man en trasig ung tjej osm levde på sitt utseende, som snabbt fick ihop det med Raddan och "förlovade" sig på rekordtid, sex i tv och fyllor, försökte gå ut flertalet gånger men övertalades att stanna kvar.

När hon deltog i BB fick man veta att hon hållt på med droger och att hon hade vissa diagnoser, inte va den lyckligaste människan på jorden heller. Efter att hon blivit utröstad blev hon inblandad i lite allt möjligt och det handlade ju om droger även nu. Blev arresterad för misstänkt drograttfylla i år och klipp på det kan ni se i expressen.

I söndags kan man läsa att nån hoppat från Älvsborgsbron i Gbg, en tidigare deltagare från årets BB. Men vem? På msn idag får jag se att Millan vet vem; Sanna Redsäter. Surprise! Not...Det enda jag såg när hon va med i BB va just en väldigt trasig människa, som ville synas fast ändå inte, som ville ha uppmärksamhet och kärlek men på fel sätt. Som antagligen lärt sig att kärlek och uppskattning får man genom sin kropp. Spekulationer från mig men den bilden fick jag av henne. I artiklar och bloggar kunde jag få mina misstankar bekräftade men visst kan det va överdrivet. Fosterfamiljer, alkohol och droger va hennes liv.

Luskat vidare på fb och har väl ionte fått reda på sådär jättemycket mer än att hon ligger på Sahlgrenska, är försatt i koma, brutna ben, brutna armar och frakturer i ansiktet. Hon hoppade från en vajer som satt under bron och landade på mark, inte i vatten. Stunden innan Sanna hoppade har tydligen nån annan hoppat men som inte klarade sig...två på en dag, ödets ironi? Sanna ska enligt det som står i tidningen väckas om 2-4 veckor.

Läser jag runt på bloggar ser man hur snabbt ryktet sprider sig (och jag är inte bättre jag) men det som är skrämmande är hur informationen ändras från ställe till ställe, hur det plötsligt står klart hur hon är förlamad, ligger i koma "av sig själv" alltså inte är nersövd. Hur många plötsligt känner henne personligen eller känner nån som känner nån och som minsann har rätt fakta. Det räcker med att läsa runt för att förstå att man inte kan lita på det man hittar men det jag skrivit här har jag bara tagit från tidningarna, alltså inget som nån skrivit utan attd et finns nåt underlag för det. (Jo att de va en som hoppade innan som inte klarade sig, det är taget från ett vittne på fb som trodde sig sett att Sanna hoppat och dött men efter att ett annat vittne också skrivit kom de fram till att de va två hoppare den dagen)

artiklar att läsa är från expressen och Nyheter24. Blev uppriktigt förvånad att tidningarna valt att skriva om detta för oftast skrivs ju knappt nåt om självmord och nån gång fick jag höra attd et va för att inte självmorden skulle öka eller ge nån idéer...hur det stämmer vet jag inte men de känns som att de skulle kunna ligga sanning i det.Hoppas hon kommer må bättre och inte få fysiska men när hon sen vaknar och att hon får rätt hjälp och väljer att leva. Tyvärr vet jag personligen hur psykvården fungerar och det ska alldeles för mycket till för att bli tagen på allvar och få rätt hjälp. Hoppas så att Sanna nu kan få rätt hjälp även om det va det här som krävdes för att få den.


Piggare unge idag

Ja, de gjorde gott att bli ordentlig ompysslad och få medicin och sömn, extra god mat...för idag är Nico pigg och det märks knappt att hon är dålig. Lite tät är hon ju, näsan rinner men i övrigt är hon som vanligt...ok, hostar gör hon också.

Igår fick hon ipren två gånger, sista före vi la oss så hon skulle få sova, näsdroppar några gånger, även här sista gången nästan direkt före läggdags, kramar och pussar och lek...maten fick det bli si och så med men resonerar som mamma alltid gjort med oss, bara de får nåt i sig så skit samma vad de är. Den vanliga burkmaten gick inte ner igår, flaskan va nästan bara att glömma, hon fick ju ingen luft så det gick långsamt och det va tungt...så igår åt hon majskrokar, macka och 2,5 burk med fruktpuré :D De va gott och även om de va lite i överkant med mängden så blev hon ju pigg och glad och slapp va hungrig...så skit sam att de blev så, huvudsaken är ju som sagt att de finns nåt i magen och man får ha undantag när barnen är sjuka. Somnade nästan med en gång vi la oss, hon låg uppepå mig och va nöjd, hon kröp själv upp till mig, la sig så min näsa va i hennes hår och så hade hon en hand på min kind, så somnade vi, tätt intill varann. Efter nån timma vaknade jag för de va obekvämt och varmt och flyttade på oss båda men hela natten har hon letat sig tillbaka till mig och ska klappa och hålla fast mig.

Imorse vaknade en mycket piggare tjej. Åt en flaska välling och somnade om nästan omedelbart igen, sen vid 10 gick vi upp och de är en stor skillnad. Även om hon ser lite trött ut och snorar och hostar så leker hon, pratar och busar, just nu springer hon runt i gåstolen. Maten gick ner alltihop. Så skönt att de gått snabbt de här, va inställd på att det skulle bli värre, men ska inte ropa hej än egentligen...vem vet hur det ser ut ikväll eller imorrn?såhär mysigt hade vi det imorse ;)


Tom låg på soffryggen och spanade in Nico


På onsdag är det 6 månaders kontroll på bvc så då får vi väl hoppas hon är pigg, annars blir det jobbigt för doktorn ;)


Jakt

Idag börjar älgjakten så alla som vill plocka svamp nu får se upp, är väl inte jättebra att springa i skogen just nu ;) Allmänna jakten vet jag inte hur länge den är, är ju olika för varje ställe i landet...vet inte hur många dagar de fick i år överallt, men så har ju jaktlagen fram till januari på sig om de inte lyckas fälla upp till sin kvot...men detta gäller ju speciellt skogar och är ju inte överallt...men bra att tänka på.


Rökfri över ett år!!

Ja, den 8/10 va det 1 år sen jag slutade röka :D eller...den 7e tog jag sista blosset och den 8e va första helt rökfria dagen, den dagen förra året va vi på Volbeat konserten i Göteborg och det va helt underbart :D Magen, bra musik, bra sällskap, första dagen rökfri...Bara för att det va Volbeat den dagen kommer jag nog aldrig glömma den ;)


Nico snarkar ;P

Kunde inte låta bli att filma Nico när hon låg och sov...eftersom hon är förkyld och jättetät snarkar hon som jag vet inte vad...hörs ju inte lika bra på filmen som när man sitter och håller henne...skratta vågade vi ju inte göra för nu sov hon ju hela 2 timmar och det behövde hon verkligen.

Nu ska vi snart upp och lägga oss för natten, detta kommer jag få lyssna på hela natten, redan klarat en natt men snörvel, hosta och snarkningar...


Bra familjefilm

Igår gick N med på att se en riktig familjefilm; Hopp. En kille råkar köra på påskharen...eller han ska krönas till påskharen men ser sin framtid som trummis och rymmer från påskön till Hollywood. Där måste han ha nånstans att bo och desperat låtsas han bli påkörd...killen vill inte ha med E.B (easter bunny) att göra men de blir en fin vänskap och vi får följa hur den första människan blir påskhare ;)

Rekommenderar den verkligen, finns att hyra sen ganska länge tillbaka tror jag men har ni inte sett den så se den, jag satt i alla fall och skrattade och tyckte den va charmig.

Nu funderar jag på vad de blir ikväll; Megamind eller Der Untergang. Jag tror det får bli tecknat för att se om andra världskriget nu efter en sömnlös natt och nu en otroligt lång och jobbig dag orkar jag inte direkt tänka mer än nödvändigt...nu har Nico precis somnat till i famnen och jag hoppas hon sover lite längre än hon gjort tidigare idag...två gånger har hon somnat till men bara sovit nån kvart...jag ser framför mig vilken underbar natt jag har framför mig :S Febern är på väg upp igen och är lika tät, har så vi klarar oss med näsdroppar till imorrn så imorrn får N dra till apoteket, näsdroppar och såna där engångsfilter till nässugen. Måste se över om det är mer som behövs så det inte fattas nåt för det är en bit till apoteket och de är inte jätteroligt att stå där i kö flera gånger om.

Är ju tredje avsnittet med Robert Gustavsson ikväll också, riktigt rolig serie...följer ju inte så många serier som jag gjorde förr men denna och Robinsson ser vi båda två.


Pugh Rogerfeldt

Hade en gång i tiden ett par skivor av honom...den ena försvann men hade en samlingsskiva kvar...så hamnade den i bilen och N skrapade framrutan med fodralet...sen blev skivan förstörd den med för utan fodral blev den repig och dålig...så letade jag upp flera av låtarna på youtube idag, fick ett sånt där infall när jag bara måste lyssna, Nico gillade honom också ;)

Bjuder på en av de mest kända, som säkert alla hört :)

Tatuering...

Jag och Millan bestämde i början av sommaren att så fort jag slutat med waranet ska vi göra matchande tatueringar...problemet är att vi fortfarande inte kommit på vad vi ska göra för nåt :O

Först tänkte jag att visst kan vi hitta nåt från barndomen som betyder nåt...men jag kan inte komma på nåt...jo en sak; Lillstrumpan och Syster Yster...de är jag och Millan det...hon är Syster Yster ;) Men att ha två sockor intatuerat? Njae...kanske.

Googlar på dikter som handlar om systrar för nåt vi båda är sugna på är en text att ha på revbenen, det är väl det enda vi är överens om :P Sen delas smaken och åsikterna, två fina texter jag hittade idag va dessa;

Sisters by chance, friends by choice
Sisters are the best kind of friends
A sister is a friend for life

och denna:

En syster är dig alltid kär
ty hon finns för all framtid med
i de dyrbara minnen som du bär
närmast hjärtat

Får se vad Millan tycker också...jag har liksom inte fallit pladask för nåt än men det beror nog mest på att vi nu är två om motivet och faller jag blir det svårt att ändra sig om Millan gillar nåt annat, därför kollar jag allt med lite perspektiv och avstånd...men strumporna gillar jag...men var sätter man dem då? Det ska ju passa ihop med resten också, har 8 än sålänge, ska göra en med Millan, önskat mig en i julklapp...ska fortsätta på vänsterarmen med Nicos namn och födelsedata och nån symbol eller bild.

Har ni nåt bra förslag så tar jag gärna emot, om inte annat kan ni få oss att tänka på sånt vi själva inte tänkt på ;)

Nico är så ledsen nu och sover bara ytterst korta stunder...stackars liten...hoppas det snabbt blir bättre men grannpojken va inne och hans lillasyster som är lika gammal som Nico har snarare blivit värre så det är väl bara att va förberedd på att detta bara är början...


Regissör till Läckbergfilm fortfarande försvunnen

Han försvann vid Tjurpannan som ligger några mil härifrån, ett ställe som jag vart på mycket som liten och det är ett lurigt ställe där många dött, klipporna är branta och hala och blåser det är vågorna hemskt höga och vattnet är strömt.

Idag står det i aftonbladet och bohusläningen vem regissören är med bild till artiklarna. När de sökt efter honom hittade de en annan kropp och nu är det stort pådrag...men regissören är fortsatt försvunnen och sökandet är avblåst, alla är säkra på att han är i vattnet.

När jag va liten va det några norrmän ute på klipporna och en våg svepte med den ena ner i vattnet...några dagar senare va det en barnfamilj som hittade honom, tänk då sönderslagen mot klipporna och uppsvälld av vattnet, ingen vacker syn och nåt man aldrig kommer få bort från näthinnan. Om barnen hann att se vet jag inte men hoppas innerligt att de inte gjorde det.

Hoppas de hittar honom snart för familjens skull.


trött barn

så trött att hon bara skrek, till sist satt hon i mitt knä, framåtlutad med mitt pekfinger i munnen som hon tuggade på...så somnade hon :O Lilla skruttan...inte lätt att va sjuk...har droppat Karvol-droppar på en handduk så hon ska få lättare att andas, verkar funka för de va strax efter det hon somnade ;)

Förutom detta har jag smort in tandköttet med bonjela för att lindra kliandet, det funkar jättebra! En kompis i england som tipsade om detta och det tackar jag verkligen för!


Dela frukosten

N gjorde frukost idag också...kokt ägg, majonäs och bröd...problemet va att Nico satt i mitt knä och hon va nyfiken så hon fick smaka och jösses va gott det va!! Att en unge gillade majonäs så :O Smakade på varje macka, stora bett och smaskade gott, blev lite besviken när de va slut så hon får väl få en bit macka sen som hon kan smaska på ;)


Helvetes natten

Igår hade Nico en hel del busar i näsan som jag va och plockade bort...de har hon ju haft förr utan att bli riktigt sjuk, haft två mycket små förkylningar som egentligen inte kan kallas förkylningar. Småhostig och lite grinigare men bra på en dag igen. Men så inatt blev lilla fröken riktigt sjuk. Så tät så hon inte kunde andas och då fick hon ju givetvis panik, så mestadels av natten har jag suttit med Nico i famnen så hon kan andas och få sova, varmare och varmare blev hon nu på morronen och allt tätare, ner och hämta näsdroppar och lite bättre blev det...har jag fått sova en timma inatt? Ja de är nog knappt det, fy fan alltså, huvudvärk, illamående och skakig...när Nico väl sov låg jag ju och lyssnade på hennes rosslande och gnyende, nappen åkte ur hela tiden för hon måste ju andas genom munnen, ledsen, in med nappen igen och så har vi hållt på. Sova på rygg hatar hon ju men de va inte mycket att välja på, låg hon på magen blev ju andningen värre.

Så strax efter 8 gick vi upp, visst har hon feber stackarn, 39 grader...så nu har hon fått ipren, näsdroppar och mat, jag har sugit rent näsan, fy va arg hon blev, hon hatar det verkligen...fyllde en hel näsduk så inte undra på att de vart svårt att andas...men redan nu är hon lika tät igen :O

Fick ringa svågern och svägerskan och ställa in idag, deras flicka lär bli rejält besviken men vad ska vi göra? Visst är Nico igång men är mer gnällig, och kusinen vill ju hålla och greja och det blir helt omöjligt idag...dessutom är jag inte på topp jag heller kan man väl säga. Så sätt är det tur att inte jag också blivit förkyld...usch...då vet jag inte om jag orkat även om det inte finns nåt annat att välja på. Får se om jag kan somna en stund sen mitt på dan...babymassage och ÖF imorrn blir det i alla fall inte!


meteorregn ikväll

en timma framåt från och med nu ska man visst stå ute och titta upp i skyn, vänd med näsan mot nott mot polstjärnan...då kan man om man har tur få se ett meteorregn...det kommer jag missa för nu ska jag sova, men tydligen va det så att samma tid varje år kommer detta regn, men just idag va det optimalt väder för att få se det. Trist att missa men just nu är det ändå molnigt ute, och kallt...ska upp tidigt imorrn för vi får besök :D

Nicos kusin ringde förut och undrade om inte vi kunde komma till dem...Nico ogillar att åka långt eller va hemifrån och det är inte optimalt just nu då tänder och förkylning stör...men jag sa att de mer än gärna fick komma hit så hon bearbetade sina föräldrar så imorrn förmiddag kommer de :D Jättekul, för de va längesen...eller, njae, dopet men de är ändå en dryg månad sen. Ok, lite längesen om man tänker på hur snabbt Nico utvecklas men normalt är det inte så länge.

Tänkte fått plockat undan lite innan de kommer så jag får väl gå upp när Nico vaknar första gången och sen hoppas på att hon håller sig på gott humör så jag får röjt lite, äppelmos står ju framme och överblivna burkar...koka flaskor och köra en maskin...sen är de nog inget att göra mer än att se ut som folk och försöka se till att Nico är glad men de där är svårt, vissa dagar är underbara, vissa vill man helst slippa. På måndag ska vi upp läskigt tidigt då det är babymassage, men nu är det träff 3 av 5 så halvvägs...har inte hittat rätt tid på dygnet att ge henne det här hemma än, måste träna och tanken är ju ändå att det ska bli våran gosetid <3


Min syster tävlar

Ja, de har väl ingen missat och idag är det en vecka kvar. Idag fick hon sin 900e röst!

klicka på bilden

Tack alla för hjälpen, hade blivit ännu gladare om vi får ännu mera hjälp nu på slutspurten ;) Sprid länken vidare

Har idag vart i kontakt med LG för vet inte vilken gång i ordningen...det är flera bidrag som är dubbla, så här är det, 2 tjejer har dubbla bidrag men de är likadant formulerade, tjejen som ligger etta hade redan ett bidrag inne och har omformulerat så hon ska få fler röster, idag upptäckte jag att en man har 2 bidrag, olika formulerade och hans fru hade 3 bidrag, olika formulerade...olika drömmar...hur kan det gå till?? Pratat med LG och de ska fixa detta men det händer inget...hur rättvist är det?

Alla får ju flera röster från samma personer men att kunna omformulera sitt bidrag och på det viset vinna...de r inte ok. Hoppas LG tar tag i detta, annars får ni hjälpa mig att protestera och så går jag till pressen...


Mamma har köpt en sak till Nico

Ja, de är marknad i Ed idag och mamma och mormor är där, mamma hade köpt en t-shirt till Nico, eller Loppan som hon och Millan säger...de va deras arbetsnamn på henne ;)

Fick sms nu att det va en text på och som va väldans passande så nu blev jag ju inte ett dugg nyfiken :P Nu fick jag veta att det står "mormor är bäst" på den, haha ;P

Till veckan ska hon få på sig en body jag beställde på dunken till Max...innan han hade kommit och den är från 6 månader, den är svart och så står det "Liten men tuff" på den...passar lilla skruttan perfekt.


Frukost

För tredje dan på rad gör N frukost till mig :) Igår och i förrgår va det ägg och bacon, idag fick jag köttbullemacka med majonäs på, mums! Det är så skönt att få maten serverad såhär och oftast blir det att jag hoppar över för Nico ska äta först, sen vill hon sova, sen kommer nåt annat emellan och ja, sen är det middag, inte frukost :P

Klockan är väl egentligen för mycket nu för att kalla det frukost men det är de första som landar i magen för idag ;)


Nico försöker krypa!

Men givetvis är jag för sent ute med att filma :O häromdan låg hon på magen och snodde runt ett helt varv, fick bara upp ena knät så det blev ju en cirkel av det, men snart kanske hon får med andra benet och tar sig framåt? Igår la jag henne på mage på filten, gick till köket och grejade med nåt...när jag kom tillbaka till vardagsrummet låg Nico mitt ute på golvet och på rygg...så hon hade tagit sig en ordentlig bit, överlycklig va hon och inte undra på det? Tänk att va helt hjälplös och plötsligt inse att man kan saker själv? Vilken uppenbarelse! I gå stolen är hon ju vild men hon fastnar ju överallt :P

Sacosäcken, lykta, matta, filt, tv-bänk, soffa...överallt är det nåt som är i vägen och som gör att hon fastnar. Så får jag springa och hjälpa henne för hon blir asförbannad. Nu har jag ställt in gåstolen så hon kan hoppa och det va uppskattat, jösses va hon studsar och har sig, så härligt att se henne på gott humör och vild av lycka :D

Får se om jag snart kan lyckas filma ungen när hon rör på sig, ålar lite gör hon ju i alla fall men vill ju få med krypningen p åfilm ju, Får bli bootcamp nu! Här ska krypas!! ;)

En låt som nyss kom på radio Norge som får Nico på gott humör fick henne att smila gott, redan i magen blev hon tokig när den kom och de är en av mina favoritlåtar...norskt ska det va!
Fick inte somna om

Nä, de är väl inte hela sanningen...lite fick jag somna om men inte som jag brukar få. Klockan 8 imorse åt Nico och så bytte jag blöja, somna om? Nä, inte idag...skulle leka, sen kliade tänderna så hon va jätteledsen, jag har ont i huvudet...till sist nöjer hon sig med att ligga på min arm och somnar om en halvtimma ungefär...sen va det bara att glömma sängen :O

Jag som va så förbaskat trött, är trött menar jag för just nu känner jag mig som en zombie. Försökte med allt men inte då...annars brukar det funka att ge henne nåt att pilla med så får jg vila en stund till men idag va hon bara ledsen och inte kan jag tvinga henne hur mycket jag än vill sova. Så de va bara att vackert gå upp. Nu är hon på ett strålande humör och skrattar och pratar, jäkla typiskt...får försöka komma i sång tidigare ikväll, blev lite väl sent igår för jag fastnade på fl, men de va längesen jag va inne så de va ju en del att ta igen ;)


Bebistävling och evig vänskap

En nära vän till mig har anmält sin flicka till en tävling så de kan vinna kostnaden på lifestones avtryck, hon står mig nära trots att vi aldrig träffats och jag vill att så många som möjligt går in och röstar på hennes lilla prinsessa!!

Vi lärde känna varann förra året då de en tid före oss miste sin son Wilton, ända sen vi möttes på fl har vi hängt ihop och vart gravida samtidigt dessutom, vi har hela tiden legat på samma stadie i sorgen (ja, vi är ett helt gäng som fann varann i sorgen) Utan dig L och de andra tjejerna, hade jag inte vart där jag är idag, bara ni kan förstå fullt ut, bara ni förstår när ingen annan förstår. Bara ni läser mina ord som de ska läsas och tycker jag är klar i tankegången, fast ingen annan kan läsa vad jag skrivit ;) Ni är helt ennkelt lika förvirrade och knäppa som jag och ni betyder allt för mig. Älskar er!

Länken får ni gärna sprida vidare, rösta kan man göra en gång genom att ange sin mail adress. Klicka på Thea, högst upp till vänster och ge henne en röst så de får avtrycken. :)

Lycka till L!! <3 Håller tummarna för Thea och att hon vinner, det leendet kan man ju inte motstå ;) Kram till dig och M och prinsessan, en tanke till Wilton <3Försöker...

...bli veckans blogg hos Hannalovisasol, vill ju nå ut till fler, det är viktigt att icke änglaföräldrar ser en glimt av vår värld, just nu ligger ju största fokus på Nico och Max tittar förbi ibland...jag vill att folk ska våga fråga...jag vill att änglaföräldrar ser att man kan komma hit, när de är mogna att läsa om andra och har kommit så långt att de börjar blicka framåt...att de hittar hit och kommer ihåg mig till den dan kommer.

Hur sprider man sin blogg bäst? Hur ska jag göra för att nå ut? Försöker delta i lite sånt här och tävlingar...då syns jag ju lite i alla fall men tyvärr? är de ju så att de allra flesta vill läsa om mode, smink och design...inget jag skriver om...eller så vill de läsa om barn, men inte änglabarn...att ha båda gör att man inte blir så attraktiv att läsa om direkt för ingen vill väl bli påmind om att barn också dör...


En mycket bra dag idag

Dagen idag har vart ovanligt bra och jag känner att jag verkligen förtjänat en sån här dag. Vid 15 sa N att om Nico ätit kunde han ta en tur med henne, hade ju inte ätit men skulle äta så sen försvann de i nästan en timma och jag fick ensamtid, välbehövd sådan! Fick tid att sitta med alla foton och hann nästan få in allt i album innan de va hemma igen. När N och Nico kom hem hade N plockat lite blommor <3 Gick och fortsatte med resten av korten och nu är det klart och jag är ikapp!! Gud va skönt!

Idag med posten kom även cellprovssvaren, helt normalt va det så nu behöver jag inte bry mig på 3 år.Allt äppelmos och äpplena som är kvar, de ska skalas och skivas sen ska de in i frysen. En burk äppelmos har redan hittat ett nytt hem, den letade sig in tikk ena grannen ;)blommorna jag fick <3Dessa staflier köpte jag på IKEA för längesen och nu köpte jag svart sprayfärg så N har målat dem, de är ju alldeles för fina för att bara ligga i en låda...ska köpa lite scrapbooking pyssel och klistra på ramarna också men ska hitta nåt jag verkligen fastnar för så de kan ju ta lite tid ;PNu har jag fyllt 3 album och är nästan halvvägs i det fjärde albumet, måste köpa fler så jag har hemma...vill ju att de ska se likadana ut även om färgerna inte är samma. Kvar att göra nu är att skriva till korten men de är lättare att göra lite då och då även om Nico är med.Tjoho!

Nu har N vart i affärn och köpt lite gott till ikväll...fast jag va sötsugen så redan nu har jag börjat smaka lite :P Medan han va i affärn va Nico rejällt sur, åt och va fortfarande sur...så hade jag på vh1 i bakgrunden och en väldigt bra låt dök upp...det tyckte visst Nico också för hon tystnade, jag höjde volymen till högsta och hon bara skrattar och jollrar, när låten tog slut va hon smågrinig igen men nu sover hon gott i min famn.den här får mig alltid på gott humör och blir danssugen så Nico har bra smak ;)


Sotning

Nu har sotaren vart här och allt är godkänt, det är bara att elda på :D Skönt att höra det och få va med för när sotningen va i våras, efter påtryckning från oss till hyresvärden, fick vi veta att det bara va att elda på...jaha, men jag vill se protokollet. Inget protokoll kom och vi eldade så lite som möjligt ändå och när Nico kom va det såpass varmt ute så vi slutade elda för säsongen...körde varmvattnet på el istället. Nu plötsligt har ju hyresvärden skickat hit folk så de ska fixa med pannan...det felet vi visste om va ju det vi ville ha åtgärdat men plötsligt gör de om hur mycket som helst. Då börjad ejag fundera och jag åkte direkt till sotarna, fick träffa chefen och fick se protokollet, visst fan va det eldningsförbud och farligt att elda!

Blev jag förbannad? Ja! Det kan man väl för fan säga till om?? Låta oss elda på fast det är farligt och vi redan eldat så mycket och länge...och varför vänta med att åtgärda felen? Jaja, bokade ju ny tid för att sotaren ska kontrollera att allt va åtgärdat, men de va en månads väntetid...så från förra veckan har vi ändå eldat för vattnet men det har väl vart 3 gånger kanske?

Blev inget ÖF imorse för här ösregnade det och blåste storm, eller det lät i alla fall som storm...men nu skiner solen och det blåser lite mer lagom så kanske ska försöka ta mig ut och gå en sväng sen, får se hur lilla fröken tycker om det för just nu är hon grinig och vill upp i famnen och sova så jag får vika mig för det nu ;)


rosa bandet

japp, köpte en sån rosa bandet pin igår och idag åkte den på jackan...tuttar har jag ju så varför skulle jag inte köpa en sån? Har nog köpt en varje år senaste 5 åren i alla fall, till jul brukar en peng gå till cancerfonden men i år blir det en ny fond.

Ska köpa prematurbandet också och nästa vecka ska jag hem till Emmy och fika och visa upp Nico. (Emmy äger pytteliten.net och är den som startade prematurbandet) Jag ska ta med mig Max avtryck och se om Nicos kan användas...hon är ju också prematur som Emmy påpekade, med en hel dag ;) Dumma med Nicos avtryck är att jag fick avtryck bara på en fot och hon bestämde sig för att lyfta på tårna och sen sätta ner dem igen...ser ut som hon har 10 tår på en fot ;P Försökte mig på en hand men de gör jag aldrig mera om...de va bläck överallt :O

Emmy ska använda avtrycken till en stor tavla som ska avtäckas i november på prematurdagen, hon är en driven kvinna, Emmy...inte nog med alla barn, tvillingarna och 2 större, driver pytteliten, skriver, hon är ordförande i prematurföreningen också :)

Nu är jag helt färdig...orkar nog inte med ÖF imorrn, de börjar ju 9...räcker allt med att sotaren kommer vid 12. Nu ropar sängen på mig men det är ändå lite att göra innan jag kryper under täcket...


Massa äppelmos!

Åh va de är skönt att ha mamma och mormor, mormor har hjälpt mig att göra äppelmos men det blev ju som jag tänkte att de skulle bli, att det mest va mormor som gjorde, men hon "lät" mig göra mycket ändå, så nu vet jag hur det går till och det va riktigt lätt men är lite pyssel. Mamma har hjälpt till att underhålla Nico men mammegris de är va hon är.

Hela 21 burkar i olika storlekar blev det och jag som älskar äppelmos :P Ska visserligen ge bort några burkar för bvc sköterksan ska få, förskolefröken ska få en och kuratorn, barnmorskan ska också ha en burk...finns det nåt bättre än hemmagjort att få? Kan inte komma på nåt, hemmabakat, sylt, mos, saft, godis...allt är bättre och mer uppskattat när nån gjort det själv och lagt ner tanke, kärlek och energi. Att köpa nåt är fint de med men det kräver inte så mycket direkt ;)

N har vart på Näl och han slapp gipset, men är sjukskriven ytterligare 3 veckor för att träna upp handen igen men nästa fredag ska han till Uddevalla och då tas ställning till om han kan gå tillbaka snabbare. Grejen är att risken att det går upp igen är stor och det krävs väldigt lite nu för att benet ska gå av. Han får inte ens lyfta Nico en det gäller en vecka fram men fy va tungt det känns, nu ska jag då nästan inte ens kunna duscha utan måste va beredd att springa...blä! Känner mig ändå utmattad och nu blir allt på mig.

Va på babycafé förut och det va många nya idag, och många va vi. Mysigt men det är en klick som är "finare" eller det är den känslan jag får i alla fall. De pratar på ett visst sätt, hejar inte, pratar om saker som går mot det en annan pratar om just för stunden, lite med en blick på en samtidigt så man ska höra att de tycker annorlunda men inte vill stå för det? går inte in i diskussion i alla fall. Sånt irriterar mig nåt enormt men de kan va jag som missuppfattat allt, får se hur det fortsätter. Kände aldrig att det va nåt mot mig som person utan snarare att det va en finare klick mot oss vanliga...

Har namnsdag idag förresten, några grattis har jag fått och ett grattis från en oväntad person men väldigt uppskattat. Det va en gammal klasskompis som stod mig väldigt nära men som jag kom ifrån, nu har vi träffats igen och bytt nummer och har sms:at lite och setts en gång, den gången jag behövde startkablar, då räddade hon mig ;) Hennes pojkvän hade startkablar :)

Lång dag..nu sitter vi och ser på Robinson och N steker korv, dagen började 6:30 med att Nico vaknade så att jag fick ingen egentid alls men hon har vart på strålande humör idag, tack och lov...det är nu på eftermiddan, kvällen som de vart lite ledset men hon har ju vart extra trött och "nya" ansikten, lekt och hållt igång...tänder som kliar tokmycket. Så lite gnäll och gråt är ingenting ju, dessutom sovit själv i vagnen två gånger idag...kan det va på väg att släppa nu?


nya rön tack vare änglamamma!

en änglamamma har lyckats med nåt stort och det går att läsa idag i aftonbladet. Många barnmorskor säger att det är helt normalt med minskade fosterrörelser de sista veckorna trots att det inte är sant. Detta är det barnmorskorna får lära sig i sin utbildning men nu ändras kurslitteratueren. Läs om Elin och Jens och hur deras ängel Karin nu hjälpt till att ändra denna myt som till och med kommit med i kurslitteraturen...

Gå även in på facebook och läs om uppropet.

klockan 20 ikväll gick "sanning och konsekvens" där man kunde se om detta, alla som missade det kan gå in här och se programmet.


fika hos mamma

Ska åka hem till mamma om en stund och ta en fika sen gå en promenad...snart öppnar de motorvägen precis bredvid där hon bor och vi ska passa på att gå p åden innan den öppnar :P Sen blir det nog en något längre sväng, blir väl minst 5 km om mamma känner för att följa med på en längre tur. Blåser som attan idag också men jag har hittat en mössa!!

Imorrn kommer mormor hit på eftermiddan, vi ska göra äppelmos! :) Jag har plockat rent träden men de va mycket som va tvunget att kasseras, maskar eller fåglar som vart på dem och av fallfrukten va mycket skadat. Fick ihop 5 10-liters hinkar i alla fall så mos lär det bli. Kanske blir det äpplen över men då åker de in i frysen. Får se om mamma va sugen på att va med imorrn också, alltid bra med ett par extra händer med Nico just när man ska greja såhär...svårt att ha henne i famnnen när man grejar vid spisen, är så rädd att hon ska bränna sig. Blir första gången jag ska göra äppelmos så det ska bli riktigt kul :)

Börjar dagen med babycafé och N ska till Näl och t bort gipset och förhoppningsvis slippa det helt och hållet nu, får hoppas att det räcker med en veckas träning så han kan börja jobba igen. Håll nu tummarna för att handen är läkt.

Just i detta nu steker N ägg och bacon och jag tittar på MacGyver ;) Slötittar men de va n serie jag följde när den gick första gången, sett alla avsnitt flera gånger och när jag ser det nu undrar jag lite över hur jag kunde va så fascinerad över hur duktig MacGyver va och vilken va problemlösare han va...öh? Jag skyller på att jag va väldigt ung...ser på wikipedia att serien spelades in mellan -85 och -92 men hade premiär i svensk tv först i slutet av -90, jag såg nog inte det allra första när det gick första gången men snart efter, -90 va jag 6 år. Så jag fortsätter att skylla på att jag va ung och inte visste bättre :P


namninsamling!!

Gå in på länken och skriv under, skolan är inte för alla, men det bör den vara!! Här kan ni läsa om vad namninsamlingen är för;

"Uppror NPF


Insamlingen har 1434 Underskrifter!


SKOLAN ÄR INTE EN SKOLA FÖR ALLA!

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/idag-har-vi-inte-en-skola-for-alla_5884825.svd

Landets skolor är inte en skola för alla...

SPRID KUNSKAP TILL SKOLORNA - KUNSKAP FÖR OSYNLIGA FUNKTIONSHINDER INOM NPF
SE MÖJLIGHETERNA, FÖRMÅGORNA...STÖTTA OCH HJÄLPA - INTE STJÄLPA!

När ska skolorna i vårat land förstå, när ska dom se, när ska dom lyssna!

Här är en samlad blogg för allt som borde vara så självklart för våra NPF barn och inte är det. Här är ett av startskotten på det uppror som tydligen behövs för att dessa barn och ungdomar skall få det bemötande och den hjälp som borde vara lika självklar som luften vi andas. Nu är vi inte tysta längre. Nu har vi fått nog och vill se förändringar inom snar framtid!

http://blogg.aftonbladet.se/samupproret

Det samlas nu föräldrar på facebook (grupper) och media hör av sig för intervjuver - nu gör vi uppror, vi är less och tänker inte vara tysta längre, vi har fått nog av dom dagliga kränkningarna mot våra barn och oss!

Vi, föräldrar har börjat sprida kunskap också: http://hjartefragornpf.wordpress.com/

Min önskan är att alla instanser runt våra barn kan samarbeta, då ens barn får en diagnos inom NPF borde man automatiskt få ett team runt familjen som innehar en person från varje instans (myndighet) och som hjälper, stöttar, talar om vilka rättigheter som finns osv. så fungerar det inte idag, utan många uppfattar och upplever att man står ensam efter satt diagnos, man får själv ta reda på hur man ska gå vidare och då har man ofta en stor sorg att bearbeta, att smälta allt och detta trots att man innerst inne anat, så blir det mycket att ta in!

Många föräldrar står ensamma och får agera både sambandcentral, container, mamma, pappa, kvinna, man, jobba, sköta hem och allt annat...Mångas relationer påverkas, giftemål, familjer som splittras, syskon som hamnar i kläm för att föräldrar får kriga för sitt barns rättigheter med diagnos, både med skolan, hjälpmedel, försäkringskassan osv.

Ett samlat team, borde innhålla kunniga människor inom: HAB/BUP, SKOLAN, VÅRDEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LSS osv.

Vi stöter på problem hos sjukvården - ingen kunskap och förståelse då man kommer till tandläkaren eller vanliga läkaren...

Försäkringskassan bedömmer olika i olika kommuner - beroende på handläggare för samma diagnos och tittar inte på det individuella behovet.

LSS - drar den strama linjen, rörelsehindrad eller inte, ser inte till tillsynsbehovet eller dom grundläggande behoven utifrån funktionshindert.

Skolan - förstår inget alls, har ingen kunskap och borde inte lägga ansvaret för undervisningen på eleverna och speciellt inte elever inom NPF (eget ansvar)

HAB/BUP skulle behöva få mer "kraft" att verka och stötta hela vägen med föräldrarna, skolorna lyssnar inte fast man har med sig utredande psykolog, specialpedagog osv.

Sen anser jag att vi föräldrar, själva ska kunna anlita SPSM för att utbilda, handleda skolan våra barn går i, för rektorerna nekar och lysnnar inte då man ber om det!

När ska våra barn få en chans...när ska våra barn få ens en möjlighet till en chans att lyckas?

Nu är vi less och vi är inte tysta länge...mitt barn är begåvat med aspergers syndrom och lider inte av sitt funktionshinder men hon lider av omvärldens okunskap som dagligen kränker henne när man inte kan acceptera henne för den hon är och ge henne det hon har rätten till !!!"
tackkorten kom idag!!

Vad snabbt! Beställde dem ju i helgen och idag låg dem i brevlådan :O Jättefina är dem så nu ska jag sätta mig och skriva adresser och posta dem på torsdag när jag ska till tanum, beställde 20 st så alla ska få varsitt kort och så Nico får behålla ett själv i en minneslåda jag har till henne, den ska jag pyssla iordning, just nu är den bara som vilken låda som helst. I den ska första nappen ner, tackkortet, kanske köper en tandask när det blir dags för det, ja lite smått och gott hamnar väl där ;)

Så kul! Nu blev det ju plötsligt lite att göra och pyssla med :)

Nu fasade jag bort ännu en skopa av ersättningen förresten så nu är det 75% välling i flaskan och det går jättebra! Jätteduktig tjej som accepterar fullkornsvällingen även om jag måste blanda med ersättningen just nu. Så nu sover hon gott i min famn <3


Tips om böcker till barn

Fick tips igår på babymassagen av en av mammorna om en sida på nätet som heter barnbibblan. Va in idag och kollade in sidan och den va jättebra, även om sidan nog är för lite större barn. Finns mycket att välja på och väljer man sagor är de inlästa och med musik till så man kan sitta framför skärmen och lyssna. Ramsor fanns det en del och lite lek och lär med alfabet och teckenspråk. Kan va bra att i alla fall veta om sidan tills när barnen blir lite större om man inte redan har barn som är några år.

Jag ska sitta med Nico sen och kolla in ramsorna så jag får lära mig några fler för hon älskar sånt. Sjunger jag prästens lilla kråka skrattar hon med en gång för hon vet att hon ska åka ner i diket ;)


kanelbullens dag

ja, men orkar jag baka? näe...skulle vart åp besök hos en kompis men Nico va lite si och så så det får bli en annan dag, nu har jag ont i huvudet men har precis ätit lunch så hoppas på att det släpper, är sugen på en promenad men det blåser riktigt ordentligt ute :O Inte bra för huvud och nacke, har en halsduk men ingen mössa...eller jo de har jag men jag vet inte vart. Tror den ligger i källaren och gjort i ett år så en tvätt behövs om jag hittar den.

Men baka? Är lite sugen på att baka men de tar ju hela dan...det är en sak att sätta degen men sen ska det jäsa, bakas ut, jäsa igen...då är suget och orken borta oftast och nä, att sätta en deg och sen känna tvång över den? Får nog stå över även om bullar är gott ;) Fast jag gillar inte kanel så jag gör med kardemumma.

Blir nog att stanna inne och jag tror jag ska ta tag i korten, nu måste de in i albumen.

Men först sista "Hem till gården" för idag :)

Pytteliten.net

En kompis till mig driver ett företag på nätet som heter Pytteliten.net Emmy är helt otrolig och driver denna webshop så att prematurbarn ska kunna få kläder som passar, och massa annat fint. Emmy har tvillingar födda i v. 23+5, Nelia och Lilja. Vi träffades i en EPT tråd på familjeliv när vi fick Max och sen när Max gick bort va hon ett fint stöd, det visade sig att hon bodde väldigt nära oss, i grannkommunen och tyvärr har vi aldrig hunnit träffas IRL för vi har båda mycket att göra.

I webshopen kan man köpa prematurbandet och stödja föräldraföreningar till prematfödda barn så de kan fortsätta kämpa för att föräldrar till för tidigt födda ska kunna va nära sina barn. Den vård som visar sig bäst på prematurbarn är närhet, hud mot hud, kängurumetoden, men det kostar mycket att se till att familjen kan va komplett. En del av överskottet går till forskning av för tidigt födda och en del sjukdomar runt dem.

Den 17/11 är det den internationella prematurdagen, jag hoppas att till dess ha sett till att några fler köper en pin och stödjer forskningen!! Gå in här och köp prematurbandet!!

I sverige har vi otroligt fin vård till ingen kostnad alls och vi tar mycket för givet, men när man får ett sjukt barn blir vardagen svår och komplicerad och plötsligt faller världen samman, tack vare såna här insamlingar kan familjer hållas ihop.

Kom dessutom ihåg att när ni är på McDonalds nästa gång lägga växeln i insamlingsboxarna...de är till Ronald McDonald Hus där familjerna får bo medan barnen är på sjukhus, det va vårt hem i Göteborg i drygt 3 veckor efter 1 vecka på sjukhus. Helt underbart att få bo så nära, ha ett eget rum med riktig säng, träffa andra i samma eller liknande situation. Alla som har barn bör tänka ett steg längre, man vet aldrig om man själv kommer behöva den här hjälpen.

Tiden på Ronald McDonald va en av de bästa i mitt liv, många nya vänner och underbar stämning trots att vi alla förts samman i våra svåraste tid...


Måndag snart slut

Ja, ny vecka, ny månad...de går fort nu. Haft en jättebra dag idag! Började med babymassage och Nico fullkomligt älskar det :D inte undra på det, vem hade inte tyckt om att få massage?? En annan får klara sig utan och efter att fått förhoppningar om massage hos sjukgymnasten grusades dem snabbt idag...

Efter massagen va det fika, en av mammorna hade bakat bullar, jättegott. Satt och pratade om allt och lite till, en av mammorna är lite tillbakadragen och en person jag och Millan har lite emot...tycker inte om hennes sambo nt särskillt men det är (eller va) Millans pojkväns bästa kompis...i alla fall kommer hennes sambo och Nico låg ensam på golvet medan jag värmde mat och plockade fram det som skulle fram och bort med de som skulle bort efter massagen, samlade ihop papper på det vi gjort idag. Sambon lägger sig på golvet hos tjejen och deras dotter...Nico börjar bli hungrig och bästa väninnans dotter låg bredvid men när L försvann blev Nico ledsen...gick och hämtade henne och jag lyfte som jag ofta gör, genom att ta tag i Nicos armar och lyfta henne så, sakta upp, rycker ju inte...denna killen gör då en min som är svår att beskriva men han såg en aning bajsnödig ut, kan man väl säga :P Tror han ogillade mitt sätt att lyfta min dotter på men vafan? Man kan lyfta barn nästan ur som helst bara man gör det försiktigt och barnet tillåter det. På bb t.ex. va det en afrikansk kvinna som lyfte sin nyfödda son i bara ena armen men man kan göra så! Men vi svenskar ska va så korrekta och försiktiga :O Får väl hoppas att han bara va just bajsnödig och inte hade en åsikt om mitt sätt att lyfta Nico på.

Ja, fikade sen...igår va ju mamma här och vi åt köttfärssås och spaghetti och Nico fick för första gåmngen smaka, chili och vitlök men oj va gott de va! La undan så hon fick även idag och ja, de va nog det godaste hittills hon ätit förutom efterätterna ;) Rätt stora bitar va det också men de går jättebra, hon sitter verkligen och tuggar fast utan tänder ;P

Efter mat och prat gick jag och Nico på promenad, skulle träffa läkaren på vc vid 13 och klockan va strax före 12 när vi gick, skönt att röra på sig, försöker verkligen ta en promenad varje gång jag är i samhället för fastän det blir korta sträckor och inte alltid i nån snabb takt är det bättre än att bara sitta och uggla.

På promenaden däckade Nico totalt, snarkade högt och ljudligt och de va ju lite svårt att inte skratta :) På vc charmade hon alla fast hon sov, de är inte lika charmigt att snarka sen kan jag ju säga. Läkarbesöket tog en timma, är så glad över att ha fått en bra läkare som dessutom tar sig tiden...remisser är nu skickade, såg när de gick iväg, samtal gjorda och nya mediciner att hämta ut. Fick dessutom en "extra" remiss skriven...en kompis pluggar till audionom och hon tipsade om TRT, en kudde med radio, eller ljud i...vet inte helt hur de funkar mer än att man hör bara ljuden om man ligger på kudden, andra hör ingenting. Jag har tinnitus ska väl tilläggas, därav diskussionen om TRT. Problemet är ju att man oftast måste betala hela summan själv men man kan få hjälp med det också beroende på hurdan tinnitus du har. Så jag bad Mikael skriva en remiss till öron-näsa-hals och utifrån dem sen hoppas jag få hjälp.

När jag va på vc träffade jag en av dem som jobbar på sjukgymnastiken och jag frågade då om massage...en beant går där och hon får tydligen massage och sa åt mig att be om det, så jag ringde ju i fredags och lämnade mitt nummer. Ingen hade hunnit ringa upp så jag frågade Lena hur det funkade...nähä du, ingen massage alls! Sånt ägnar inte vi oss åt, de hjälper ju inget och ger bara kortvarig lindring...fan va ledsen jag blev...speciellt som jag vet att massage kan göra otroligt mycket om man går regelbundet och tränar samtidigt, akupunktur har hjälpt mig bra också men kan ju inte få det just nu.

Så på eftermiddan ringde dem från sjukgymnastiken så jag fick tid för ett första besök, då ska jag banne mig fråga igen för hur kan det komma sig att en person får massage regelbundet (enligt henne) men ingen annan kan få det? Då är ju nåt skevt...om nån behöver det och skulle bli hjälpt är det jag, har testat förr och mått mycket bättre men min ekonomi mår inte bra av det...500:- för en halvkropp i trekvart...näe...inte när det behövs i alla fall 1 gång i veckan...omöjligt. Ja, det återstår att se vad som kommer hända, Mikael (min läkare) kunde skriva intyg om det behövdes för han anser att jag hade vart bäst hjälpt av massage...konstigt då att Lena resonerade som hon gjorde.

Ja, efter detta gick vi tillbaka till familjecentralen, Öppna Förskolan va ju idag :D De är så jäkla mysigt även om jag sen pratade med en kompis där som tycker lite som mig där om att vissa klarar man bara inte av för hur de är och hur präktiga de ska va och vilken fin fasad de klistrar på när de rör sig ute...men de där kommer man ju inte ifrån. Idag va ju kompisen L där med sina 4 yngsta, 3 pojkar varav en är en dryg månad och så en flicka. Pojkarna har vart lite blyga men sist släppte det lite och idag gick de ju hur bra som helst, höll ett öga på dem en stund och de höll sig runt mig, lekte och bjöd mig på mat, frukt och tårta som de bakat, affär öppnade dem och vi lekte. Så kul när man ser hur de blommar ut, öppnar sig och visar fler sidor, glimten i ögat syns och man kan skoja lite. Tjejen är fortfarande lite restriktiv men hon pratade lite med mig idag ;)

En annan av mammorna har en tjej på dryga året som definitivt inte är blyg och som är lika mycket hos alla andra som hos sin egen mamma ;) Idag har hon delat famn med Nico men de va inte populärt, Nico blev sur och puttade på flickan..kan de redan puttas?? Eller va det inte medvetet? Jo, jag tycker nog att hon är väldigt medveten, vill hon inte äta mer t.ex så kniper hon igen munnen, puttar bort flaskan osv.

De är så mysigt på ÖF att jag vill tillbaka redan när jag kommit hem :D Tidigt på morronen är det inte lika mysigt...då är jag bara trött, men kommer jag väl igång så ;)

När jag kom hem skulle svärfar och N in till uddevalla, svärfar skulle röntgas och har hjälpt N med att ta ner syrenhäcken idag, hjälp vilken skillnad det blev :O från att haft en vägg utåt vägen och fotbollsplan till att ha helt öppet, blev väldigt ljust och stort...ovant. Jag och Nico har fortsatt vår tjejdag då alltså och nu har N köpt startkablar till saaben! Äntligen.

Imorrn ska jag upp och iväg på förmiddan, ska till kompisen L och se hur hon bor och har det, skönt att hittat nån man gillar och kan prata med.


Må bra låt

Ja, jag sitter och sminkar mig inför att spendera en hel dag hemifrån...lyssnar på Pink Floyd och en av mina absoluta favoriter med dem...de flesta vet bara om Another bring in the wall men ni ska lyssna på den här då så kanske ni blir sugna på att lyssna på ännu mera Pink Floyd ;)
Igår fyllde en av de finaste änglarna 2 år, grattis till dig du fina Eira. Se efter din mamma och pappa och dina syskon. Ta hand om Max för mig, du va där och mötte upp honom, du är alltid speciell för mig Eira <3


Höst/vinterfint hos Max

Ja, idag fick vi gjort klart allt, lökar inför våren r satta, jorden vänd, ner med massa löv, ljung och silverek är satta och en massa granris lagt. Blev fint och mysigt men är väldigt avskalat nu, är så van vid att de vart så mycket saker hos Mini och mycket färg så det blev minst sagt annolunda nu...men pyssla ska jag ju göra så snart kommer väl en pumpa och lite annat dit ;) Såhär ser det i alla fall ut nu:Va rädd att de blev för lite ljung, sen såg det trångt ut men nr riset kom på plats blev det bra men hade egentligen tänkt mig ljungen som ett helt hjärta, inte bara formen...fast de blev nog bäst såhär, blir lätt för mycket...Nico låg hela tiden under parasoll på en strandfilt och hon pratade och pratade hela tiden, va glad och nöjd men sista stunden blev det lite tråkigt...eller tråkigt...hon va trött ;) men duktig va hon som va så snäll hela tiden.charmtrollet
kolla in ögonfransarna ;)här är vi tillsammans på kortSå kul kan man ha medan pappa dammsuger huset ;) Ska hämta mamma vid halv fyra, handla lite, ner till Max och fixa iordning, hem och göra köttfärssås och spaghetti, sen blir de lite kaffe, sen film och mys!

Imorrn ska jag upp sådär hemskt tidigt igen, babymassage träff 2 av 5, sen lite fika, promenad i samhället, har läkartid vid 13 och sen blir det ner till ÖF. Är väl hemma tidigast vid fem så det blir verkligen en heldag borta :O Sen är de nog inget planerat förrän på torsdag men jag hoppas ju att sjukgymnastiken ringer upp mig imorrn och att jag får en tid där snarast så de får gå igenom mig, lägga upp ett program och förhoppningsvis kan jag få massage!

Det är en del att tänka på imorrn också, får nog skriva en lista..min läkare ska ha praktik resten av terminen och sen är han bara på vc i januari för att ha sista praktiken till maj, sen kommer han bara att va på vc! Tycker han är jättebra men eftersom han pluggar upp (är från polen) är han lite lätt förvirrad hela tiden, har för mycket att tänka på så det gäller för mig att verkligen veta vad jag vill imorrn och vad som måste göras, tramadolen t.ex. måste räcka till sommaren så måste räkna ut vad som går åt, hur lång tid en ask räcker och hur många uttag jag behöver, se om remisserna är skickade, kanske måste ha nåt intyg till sjukgymnasten? Mer prednisolon behöver jag också, började på 30 mg för en dryg månad sen och igår trappade jag ner till 12,5 så detr går sakta men säkert. I den här takten behöver jag mer av 5 mg så de inte går för fort att trappa ut.

Att trappa ut kortison är lite krångligt men väldigt viktigt. Får du en kortisonkur får an aldrig sluta tvärt, när du tillför kortison slutar binjurarna att tillverka kroppens egna kortison och när du slutar tvärt kommer intre binjurarna igång, du kan bli allvarligt sjuk och i värsta fall kan binjurarna lägga av. Så att trappa ner är för att binjurarna ska fatta att de ska komma igång igen...nu går de lite extra långsamt för mig bara för att mina inflammationer va så stora och envisa och när jag trappat ner ett steg har inflammationerna stundvis blossat upp igen. Nu verkar det helt stabilt men riskerar inget. Enda nackdelen är att man blir så jävla svullen och med gravidkilon kvar och llite extra innan det så känns det dötrist att svullna upp såhär, samtidigt är det ju värt att slippa smärtan. Pest eller kolera situation. Va ju svullen om händer och fötter av inflammationerna så där ser de likadant ut som innan men resten av mig....usch

Vägde mig hos barnmorskan i torsdags, har gått ner 17 kg, inte illa! Har 5-6 kvar till startvikten men sen är ju tanken och målet att minska ytterligare 6 kg. Minst...men när motivationen saknas, orken är si och så och latmasken bosatt sig djupt i en...ja, då får man nog bara va glad över det som nu är borta och hoppas att resten rinner av själv som de andra gjort men risken är väl liten? Får nog bara inse att jag måste ha en spark där bak. Fast nu går jag ju ganska mycket jämfört med innan och jag ska försöka gå mer och mer regelbundet. Så sjukgymnastiken på det...jo då...visst ska jag klara det här??

Kanske ska jag ha ett mål? Låt se, idag är det 2/10-2011...vikt; 74...ska jag kanske satsa på att väga 66 till jul? Det är väl realistiskt? Det är ju 8 kg på 2,5 månad...ca. 10 veckor...1 kg i veckan...eftersom alla dessa 8 kg är för mycket från början bör i alla fall några av dem gå snabbt och lätt men kortisonet binder ju en hel del, därför står jag ju still nu...men snart är den ju utrappad och då kanske de går fort? Kanske sa säga nyår då? Det är ju en extra vecka..blir ju 3 månader, en månad till med kortison får jag nog räkna med, då slutar jag med det samtidigt som med waranet som även den binder en del vätska...ja, kanske ska jag göra så?

Nu när jag skrivit om det här kanske dt blir min spark i baken? Nu är det fler som ser vad jag gör, mäta kanske är en bättre idé förresten? Vikten också givetvis men mäter man så ser man ju hur mycket man minskar..detta tål att funderas på...

Snart är det 1 år sen jag fimpade!! Herregud, ett helt år utan ciggaretter och jag lever och mår bra, för stunden saknar jag dem inte alls och lukten äcklar mig, tyvärr röker ju N och varje gång han rökt och kommer in får jag kräkkänsla och värre blir det om han sätter sig bredvid mig eller vill kramas eller pussas, klarar bara inte av lukten! När han hållt Nico luktar hon rök och jag får försöka låta bli att kvälja mig, på henne försvinner lukten väldigt snabbt och det är inte så ofta N tar i henne när han precis rökt men ibland måste han ju. Jaja, kan ju hoppas att han trappar ner nån dag eller kanske slutar han med? Han snarkar och hostar så de hade ju inte skadat men de är lätt för mig att säga nu när jag är rökfri...

Nu känner jag hur det luktar skurmedel...N skurar nog golven :O En timma kvar så ska jag åka...längtar till Max!! Saknar honom nåt oerhört men så fort jag vart hos honom mår jag bättre


Vill vinna babyfilt"Jag tävlar om ett presentkort på 200kr från Babyfiltar.com hos Sara, tävla här du med!"


Måste ju prova, försöker jag inte kan jag ju inte vinna ;) De jag skulle vilja ha om jag vann är nog den här.


Hoppas de håller upp

de är mulet och tråkigt ute och jag hoppas innerligt att det inte blir nåt regn för idag ska jag till Max och pyssla. Det blir ju först på eftermiddan så måste det regna kan det komma typ nu för att sen hålla sig långt ifrån oss. Får ju inte med vagnen idag eftersom bagagen är full med ljung, silverek, granris och lökar så Nico ska ligga på backen på några filtar...annars hade jag inte brytt mig så mycket om vädret som jag nu gör.

Vaknade vid 8 imorse och Nico åt, sen somnade vi om en timma, va tvungna att va uppe i tid idag för polackerna skulle komma och fixa med element och fönster.

Började dagen med en dusch och Nico låg på badrumsmattan och lekte, när jag va färdigduschad tog jag upp Nico och så fick hon va med och duscha, de va uppskattat! Hon älskar ju att bada men de är ju lite skillnad när vattnet strålar och låter än när de är upptappat och lugnt. Det va nog bättre att duscha än att bada men jag tyckte nog de va si och så, det va ju just det att de va så roligt som gjorde att Nico rörde på sig mycket och hon blir ju hal i vattnet. Fast jag tror ju inte att det blir "värre" än idag nu när allt va så nytt och spännande.

Det gick ju bra, fick schamponerat hennes hår och sköljt det utan problem, oljat in henne och tvättat alla veck...hon lekte med duschhandtaget och hade vattnet mest i ansiktet, tungan hängde utanför som på en hund och hon va helt överlycklig ;) Så jo, trots att hon skulle undersöka allt och rörde sig gick det så bra att vi nog gör om det, smidigt va det ju och inget att städa upp efteråt och inte behöver man planera heller, nu passade det bara bra och eftersom ungen va nakenfis hela dan igår och agerade levande klisterborste va hon ju minst sagt i behov av en dusch.

Precis när vi va klara kom polackerna så just nu är mitt sovrum invaderat :O De ska koppla in elementet som de satte dit igår och så ska de måla runt fönstret...de ska måla inne hos N också...hur fan ska jag kunna sova i det?? Elementet de satte dit igår luktade färg och de har stört mig hela natten även om de inte luktar helt nymålat...i värsta fall blir det en natt på soffan men jag är väldigt känslig mot lukter så det kommer dröja väldigt länge innan jag kan få en ok natt igen.

Möglet inne hos N...ja...vi får väl se hur det går med det men hoppas innerligt att det försvinner helt och hållet nu.

Plockade ihop en liten låda med snickerskakor till polackerna nu, vi brukar alltid ge dem nåt eller skicka med dem nåt, de tror väl att de enda jag gör är att baka :P De är jättetrevliga men bara den ena pratar engelska, den andra kan bara säga Good morning.

Får se om jag kan få i mig lite att äta och kanske bli färdig med sminket, försöka få tag i mamma och se om hon mår bättre idag så vi faktiskt kommer iväg...annars fixar jag det själv för ljungen kan inte stå en dag till i bilen, de måste på plats. Läste förresten från förra året när jag satte ljungen och de va runt den 10/10 och då va det redan frost i backen så vi knappt kunde gräva så de känns onekligen lite bråttom nu...snart är det ju Alla helgona också och då ska jag ju pynta ännu mer, då ska ju verkligen allt va på plats ;)


undrar sa flundran...

om gäddan är en fisk?

Sitter och slösurfar innan jag sa stänga ner datorn och lägga mig och snubblar in på en webshop där jag hittade en väldans fin ring...älskar smycken, älskar ringar och just nu kan jag ju inte få på några så jag letar justerbara ringar, de kan jag ju ha sen när händerna är sitt gamla vanliga jag igen.

Jaha, ringen jag hittade...klicka på den här länken så ska ni få se, den fanns i flera färger men just den blå/turkosa va den jag fastnade mest för men har lite beslutsångest...kanske ska jag köpa en...men då kanske jag ska köpa två så jag kan bya färg eller varför inte en till varje hand???

Förutom den här ringen finns ju den uggleringen jag tävlat om...får se hur det kommer gå med det...letade och hittade fler ugglesmycken...älskar ugglor...och elefanter men de fanns inga elefantsmycken :P

Åh, hur ska jag göra? Ska jag köpa en sån ring? Vilka färger gillar ni? Alla smycken är nickeltestade i alla fall så det behöver jag inte fundera över...inte kul med utslag :O

Får sova på saken helt enkelt och hoppas att nån vänlig själ därute kan skingra mina tankar...behöver synpunkter


Asberger

Bara sådär kommnterar en tjej i min blogg nu ikväll, tipsar om sin blogg som handlar om att leva med Asberger. Väldigt aktuellt för mig då en av Nicos kusiner har denna diagnos och en del annat så jag vill gärna veta mer, senast i förrgår pratade jag och mamma om det här så de va så passande att Joanna skrev just precis nu.

Är definitivt en blogg jag kommer följa och där jag nog kan få svar på många av mina frågor.

Diagnoser i mängder finns i min närhet och många liknar varandra, de är svårt att hålla koll på allt och alla och ibland kan det va svårt att fråga personen i fråga hur det är att leva med diagnosen. Eller diagnoserna, för flera har flera diagnoser, det räcker inte med bara en :O

De jag har i min direkta närhet som är psykiska är depression, ångest och panikångest, lider själv av dessa och har ni frågor om detta så va inte rädda, fråga på, jag svarar på allt, finns inget jag skäms för ;)

Min man N har ADHD och depression

Min syster har borderline
Min bror depression...

Nicos kusiner har Asbergers, ADD, ADHD, depression, ångest, dyslexi...

ja, vi är en stor och trasig släkt men där vi nog ändå mår rätt bra på ett konstigt sätt ;)

Vill i alla fall tipsa alla om den här bloggen, om ni har nån i er närhet som har asbergers eller bara är intresserade av att läsa om sånt här. Är aldrig fel att veta så mycket man kanklicka på bilden så kommer ni till bloggen


Tackkorten för dopet

Ja, äntligen är de designade och betalda och snart här. Millan och J tog ju en massa fina kort och av dem valde jag ut 4 som jag ville skulle putsas på för att sedan använda på tackkorten. Av dessa 4 använde jag 2. Där jag beställde beskärs korten så ett kort fick jag låta bli med en gång då beskärningen gjorde att den inte kunde användas så det blev bra men jag blev väldigt nöjd med resultatet. Dessa bilder va de jag valde mellan:


De två första bilderna är dem jag använde. Så lite tacktext, våra namn, datum, och så hittade jag en sån fin dikt som jag satte på baksidan korten:

Älskade barn

Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft
Med ens fick allting mera mening
långt mer än det någonsin haft

*
Du ler så du strålar, din själ lyser klar
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting

*
Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg.

*
Idag vill vi visa för vänner och släkt,
den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara.
Tycker den är helt otroligt fin och den passar verkligen in på oss, vi är så oerhört tacksamma för att få med oss ett barn hem, vi ger henne all kärlek vi har och lite därtill, allt Max skulle fått får nu Nico och brist på kärlek och trygghet ska hon aldrig känna.

Vill visa hur duktig Millan är också på att putsa på korten. Jag har ju en rätt dålig kamera, vanlig digitalkamera med 7,2 megapixel...blir ju inga proffskort direkt :P Skickade ett foto jag gärna ville fixa iordning lite, de blir ju extra svårt att fixa ett så dåligt kort och få det snyggt, som Millans kort t.ex, de är ju redan väldigt bra och kräver väldigt lite puts medan mina kort behöver en rejäl make-over ;) Börjar posta originalbilden och sen hur de blivit upp-putsade.Att ett och samma kort kan bli så olika fast ändå lika...duktig hon är min älskade lillasyster <3 Nu är det 2 veckor kvar i tävlingen så kom ihåg att rösta och sprida länken! Har ni glömt länken så klicka här


Inställt ikväll

tråkigt men så blir det ju ibland..speciellt när både jag och mamma har samma besvär. Så det får bli höstfint hos Max imorrn istället och mys och film...lite tur va det för hyresvärdens pappa kom för en stund sen och monterar just nu ett element i mitt sovrum och i N's sovrum har det möglat runt fönstret så de ska fixa med de. Imorrn vid 10 kommer de och plockar ner fönster och ska sätta in ventiler och de blir väl full fart antar jag.

Ja, skönt att de fixar det...inte kul med mögel! Svaret vi fick först va att de inte va farloigt...nähä...men mögel är inte bra även om en vecka kanske inte gör nån större skillnad. försökt tvätta bort för att se om de va ytligt efter att fönstret stått öppet i sommar men de tog bara en dag så va det tillbaka så det sitter ju djupt i trät :S äckligt!

Ska försöka få lit ordning i korten istället...köpte några album i våras och har fått in en massa bilder, 2 semestrar till Thailand, när vi träffades, lite annat snått och gott och håller på med korten på Max nu...de va där jag fick pausa för det blev för jobbigt...korten på när han lever va inte så jobbigt men de va när bilderna från sista dygnet kom som de blev för tungt...fick ta en paus och sen kom Nico och det blev fullt upp, nu är ju bilderna från jul och Nico framkallade och väntar på att komma på plats medan jag kommer ihåg när de är tagna osv. så nu har jag inte mycket att välja på och just nu mår jag bättre så nu ska jag bara försöka hitta en liten lucka för de tar lite tid att sortera och skriva.

Vi har 25 grader inne idag så Nico är fortfarande nakenfis och svettas ändå...ni ska se hur luddig och fin hon är efter att ha legat på filten på golvet, filten i soffan, bara rakt på soffan, legat mot mig och sovit...ja...hon har liksom ett svart dammlager över hela kroppen, går inte att få en bra bild på det och så fort kameran kommer för nära är det två små händer som snabbt är framme...ja, de får bli ett bad sen så blir Nico både glad, lycklig och ren...


Massa bilder

Har inte riktigt tid egentligen att sitta vid datorn men är man beroende så är man ;)

Istället för att skriva ett långt inlägg tänkte jag istället visa bilder som visar de jag vill ha sagtHästen som jag gosade med i förrgårSnickerskakorna...jösses va goda dem va! Det absolut sista med kniven körde jag den rakt in i handen...kan säga som så att det blöder väldigt mycket mer när man äter waran :O Satte tryck på det och det slutade ganska snabbt och snickersen klarade sig, de va väl det viktigaste?? ;)Här är de där nya jag testade igår, cake pops, de ska inte se ut såhär, originalet är runda bollar på grillpinnar doppade i choklad men jag hade lite väl bråttom igår och hade glömt pinnarna, inga tandpetare hade jag heller och Nico skrek för fullt så de fick bli kakform på dem och choklad uppepå med strössel, jättegoda va dem, testade en nu imorse...klicka här så kommer ni till Nickis blogg och hittar receptet ;)


Medan jag grejade idag med att lägga upp dessa cake pops, skära snickerskakor och skära mig i handen, stoppa blodet och se till att inte bloda ner allt i min väg satt Nico i sin stol och skrattade och pratade, åt på en slev och va intresserad av vad jag höll på med, så när jag skulle fota blir hon helt till sig så jag fotade henne med...en sån linslus! Bytte till film och filmade henne...hon är på två olika sätt för när kameran kommer fram blir hon så medveten...busunge
Nu ska jag försöka sminka mig lite snabbt, få tag på mamma och bestämma en tid, vi ska handla lite snabbt inför kvällen och så ska vi till Max och höstpyssla :D Får se om jag hinner få in bilder sen ikväll eller om ni får hålla er till imorrn ;)


RSS 2.0