Nico säger go natt

Ja, även de små har sina rutiner och igår fick jag ju filmat henne, vi la oss samtidigt ;) Just när vi båda ska sova och täcken ska ruskas, tar allt lite längre tid.
 
 
 

dansa, dansa

Har på vh1 som vanligt när Nicos nya favvolåt kommer; Gangnam style...va ju bara tvungen att filma hennes underbara dans ;)
 
 

Nico kör bil

Här kommer en lite äldre video när Nico kör bil uppe på Mannes, när bilen går va det ingen större reaktion men när den stannar.... <3
 
 
 

första klippningen :D

Japp, idag skedde det, Nico klippte sig för första gången :D Jag va ju till vårdcentralen, sen vidare till en kompis för atts en åka ner till mamma...hon skulle klippa sig idag så vi följde med. Nico springer runt och tittar, pratar i telefon, möblerar om och pratar...de första ena frisörskan utbrister när vi kommer är "nämen en kändis!" Vi va ju på första sidan i Bohusläningen idag, men det kommer i ett eget inlägg ;)

Jenny klippte mamma och Petra klippte en dam...så blev Petra klar och så sa hon att oj va söt Nico hade vart i en kort page...håret hade blivit mycket tjockare osv. Jag sa bara att har du tid och ork och lust så gör vad du vill med ungen ;) Nico va inte ett dugg svår att övertala, bara rätt upp i stolen och hoppla va hon korthårig :O Satt så fint och de end ahon egentligen reagerade på va hårblåsen i öronen, kanske inte så konstigt när de är första gången man får blåst sitt hår. Efter klippningen gick Nico omkring och puffade sitt hår och va så stolt, och när vi kom hem såg ju N med en gång att Nico va klippt och hon är stolt som en tupp här nu och puffar och grejar med håret :P



 
Innan klippningen;
 
 
Snart ingen återvändo;
 
 
Ingen återvändo;
 
 
Här skulle en filmsnutt fått vara med men tji fick jag...fanns ingen filmsnutt, jo en på 0.01 sek...fasen alltså...
 
 
 
 
 
 
 

Nico kan själv ;)

Nico är nu snart 18 månader, om 10 dagar för att vara exakt ;) Hon har sedan hon började äta fått vara med och kladda, leka, skvätta osv. Nu är hon riktigt duktig på att både ösa upp mat på skeden och få allt att hamna i munnen :)
 
 
Int nog med detta, den nyttiga mamman ville ha en bit kladdkaka efetr frukosten, man ska inte lämna sånt obevakat, hann att få upp kameran så ni kan få se vilken gottegris vi har ;)
 
 

hemligheten med kladdkakan

Japp, det finns en hemlighet...är du en sån som älskar kladdkakor men lyckas bara få dem kladdiga i mitten? Eller rinniga?? Ja, jag va också en av dem, till sjag fick reda på den väl bevarade hemligheten som jag nu ska dela med mig av ;)
 
Förr i tiden gjorde jag som med vilken smet som helst, vispade ägg och socker pösigt och ner med de övriga ingredienserna...men så fel jag gjorde! Man ska inte vispa!! Man ska RÖRA. Ja, smeten blir lite tungarbetad, men jäklar vilka bra akor du kommer få, den blir perfekt kladdig hela vägen ut till kanterna och bara det yttersta på kanten blir krispig.
 
Idag testade jag ett nytt recept, min vän L älskar att baka och choklad är hennes specialitet ;) Efter magsmärtor och allt i lördags va jag så sugen på allt och när hon då skriver på fb att hon ska äta sin kladdkaka blev jag sugen. Så idag testade jag äntligen receptet och jäklar va gott dte blev :D Tyvärr va grädden inte ok men kakan va god ändå, ett glas mjölk till så va det nästan fulländat :P
 
 
Nån som vill ha receptet kanske?
 
Kladdkaka
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
En nypa salt
100 g smält smör

Rör ihop alla ingredienser och grädda i mitten av ugnen i 150 g i 35 minuter i en form med avtagbar kant.

Glasyr
100 g philadelphiaost
60 g smör
2 tsk vaniljsocker
4-6 msk kakao
4 dl florsocker.

Rör ihop philadelphia, smör, vaniljsocker och kakao med en sked till en slät, fast smet. Sikta ner florsockret. Bred sedan glasyren över den avsvalnande kakan.
 
Jag hade i ett par msk kallt kaffe också, men det behövs nog ännu mer eller starkt kaffe, för det försvann i all chokladsmak ;)
 
Det lilla barnet va ju med och bakade...elller smakade rättare sagt ;)
 


make up artist?

Kan tro att Nico tänker bli det så som hon tar efter mig ;)
 
 
 
kommer ännu en video ;)
 
 
 
Min lilla stumpa är så noga med hur hon ser ut och har ganska precis insett att det är hon i spegeln, inte bara vilkt barn som helst...bebisen i spegeln va ju Nico :O Hon älskar att "sminka" sig, hon vet exakt vad allt i min sminkväska ska användas till och att borsta håret är lycka! Nu har även intresset för kläder börjat på allvar och hon vill vara med och påverka, nu bestämmer hon desstom själv hur håret ska va, utsläppt, tofs, eller två tofsar, hon visar och pekar så jag förstår...mycket bestämd liten sak ;)
 

RSS 2.0