blogga igen

Ja alltså...de va ju så att nån tyckte jag skrev för mkt på fb ;)
 
Ja, jag har mkt att säga, ja, jag tycker om att dela mina åsikter med världen...men det finns de som tycker det är jobbigt (familjemedlemmar) så jag tänkte att jaja, jag tar väl upp bloggen igen då kanske?
 
Som tur va fanns blogg.se som app till android nu så det underlättar ju nåt enormt!
 
Kan då tillägga att min blogg är inte allmänt känd, då jag vill att en del familjemedlemmar inte har adressen, så om ni har mig på fb behöver ni kanske inte posta adressen på min vägg direkt ;) De som inte har adressen ser inte heller mina uppdateringar från bloglovin, då de är spärrade från dessa ;)
 
Bloggen kommer kanske inte ha så stort fokus på nåt speciellt, utan handla om lite allt möjligt
 
 

Etik och moral

Jag har de senaste åren förundrats över att allt ska fotas...fotar själv väldigt mkt, även min mat, sminkning, städning, pynt, inköp, barnet, djuren...ja, i princip allt, för det är roligt, och jag vill dela med mig på fb t.ex så mina vänner får ta del av mitt liv, så som jag får ta del i deras liv. Men så kommer vi till de där sakerna man undrar över, om de är rätt att fota?
 
Jag tänker då främst på skadade barn. Ett exempel; "mitt barn runt året ramlar in i bordskanten och spräcker läppen. nnan jag tar upp henne tar jag upp min telefon och fotar olyckan för atts en ta upp mitt barn och ge h*n tröst"
 
Är detta helt rätt??
 
Jag tycker själv att man tar väl för bövelen upp sitt barn direkt, utan att göra färdigt nåt eller fota :O När barnet sen r lugnt, visst, då kan man väl fota en skada, men när ungen är full i blod och ser hysterisk ut på fotot, är det då rätt prioriterat? Har det gått lite långt då?
 
I samma undran funderar jag över om man som förälder helhjärtat sen tröstar sitt barn, eller har du barnet i famnen och postar bilden på fb?
 
Vad är man ute efter som förälder då? Sympati för barnet? Berätta hur lugnt man va som hanterade situationen så lugnt så man till och med fotade barnet innan man gav tröst?
 
Jag tycker detta är nåt som eskalerat sista året, och nån enstaka fb-"vän: har rykt pga såna saker, sen är jag ju med i en hel del grupper där vi pratar om våra barn och ja, det förekommer såna bilder med jämna mellanrum.
 
Jag undrar ju hur mkt tid föräldern lägger på barnet i övrigt eller om mobilen alltid kommer i första hand? Jag sitter själv mkt med mobilen, oftast många korta stunder, för att läsa mail, eller pm, kanske en snabbkik i tidningen...om Nicolina är på dagis eller leker själv kan jag spela nåt spel eller kanske ge mig in i nån längre diskussion på fb, men oftast när hon lagt sig för natten. Jag kan posta en uppdatering, men det är ungefär det jag gör på dagen, jag uppdaterar lite snabbt, men jag läser aldrig ikapp...så, nu vet ni det :P Jag är egoistisk och vill dela med mig, men hinne rinte läsa vad alla mina vänner på fb gör, än mindre att kommentera.
 
Jag har försökt begränsa mitt eget användande, då jag tycker att jag själv är mindre uppmärksam...mobilen p åstranden är absolut nej, jag vet att även om jag "bara" skulle svara i telefonen, så räcker det med ett ögonblicks sekund...
 
Jag har fotat skador på Nicolina...eller, mjo, hon slog i huvudet, och när allt va lugnt och vi vart hos doktorn så fotade jag bulan, medan vi packade för ett sjukhusbesök...jag har även fotat bandaget från nr hon klämde fingret i dörren, och sen nåt kort när det läkt...
 
Vad tycker ni? Vad är ok att göra eller inte göra? Sitter ni för mkt med mobilen?
 
 

RSS 2.0