Pytteliten.net

En kompis till mig driver ett företag på nätet som heter Pytteliten.net Emmy är helt otrolig och driver denna webshop så att prematurbarn ska kunna få kläder som passar, och massa annat fint. Emmy har tvillingar födda i v. 23+5, Nelia och Lilja. Vi träffades i en EPT tråd på familjeliv när vi fick Max och sen när Max gick bort va hon ett fint stöd, det visade sig att hon bodde väldigt nära oss, i grannkommunen och tyvärr har vi aldrig hunnit träffas IRL för vi har båda mycket att göra.

I webshopen kan man köpa prematurbandet och stödja föräldraföreningar till prematfödda barn så de kan fortsätta kämpa för att föräldrar till för tidigt födda ska kunna va nära sina barn. Den vård som visar sig bäst på prematurbarn är närhet, hud mot hud, kängurumetoden, men det kostar mycket att se till att familjen kan va komplett. En del av överskottet går till forskning av för tidigt födda och en del sjukdomar runt dem.

Den 17/11 är det den internationella prematurdagen, jag hoppas att till dess ha sett till att några fler köper en pin och stödjer forskningen!! Gå in här och köp prematurbandet!!

I sverige har vi otroligt fin vård till ingen kostnad alls och vi tar mycket för givet, men när man får ett sjukt barn blir vardagen svår och komplicerad och plötsligt faller världen samman, tack vare såna här insamlingar kan familjer hållas ihop.

Kom dessutom ihåg att när ni är på McDonalds nästa gång lägga växeln i insamlingsboxarna...de är till Ronald McDonald Hus där familjerna får bo medan barnen är på sjukhus, det va vårt hem i Göteborg i drygt 3 veckor efter 1 vecka på sjukhus. Helt underbart att få bo så nära, ha ett eget rum med riktig säng, träffa andra i samma eller liknande situation. Alla som har barn bör tänka ett steg längre, man vet aldrig om man själv kommer behöva den här hjälpen.

Tiden på Ronald McDonald va en av de bästa i mitt liv, många nya vänner och underbar stämning trots att vi alla förts samman i våra svåraste tid...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0