Kvinnomisshandel

I aftonbladet idag hittade jag en artikel om kvinnomisshandel, där det går så långt att kvinnan får sätta livet till. Hur vårt samhälle inte agerar som det borde och hur vi måste ta tag i detta snarast!

Att det i alla år inte hänt mer än vad som hänt är skrämmande, att polisanmäla misshandel leder knappt till en dom, att få besöksförbud kräver alldeles för mycket, att få skyddad identitet är svårt och framför allt jobbigt. Att bli tagen på allvar som misshandlad kvinna? Nä, vårt samhälle står allt som oftast på mannens sida...men mycket, mycket sakta händer det saker och debatten i artikeln kanske kan öppna några ögon till. Kanske kan fler av oss svenskar bli medvetna om hur det ser ut, även om det finns ett stort mörkertal.

Visste ni t.ex att de flesta våldtäkter som sker i vårt land sker i det tysta i vårt hem? Oftast är det maken som tar för sig hemma mot makans vilja. Anmäler man sin älskade man som tar till våld för att få sig ett? Nä, de är ju ingen som tror på en och hur bevisar man att det är en våldtäkt och inte ett vanligt samlag?

Skriver inte så mycket mer än såhär men länkar till artikeln, läs den och sluta blunda. Regeringen idag gör inte mycket, tänk på det nästa gång det är val...se inte bara till dig själv och din ekonomi när det är val, se helheten. Med de sagt menar jag inte att jag vill putta er att rösta på ett visst sätt, jag vill bara att ni breddar er syn till hela samhället, inte bara ditt eget liv.

Artikeln


Kommentarer
Postat av: Jenny

Sv. Ja gör det blir så mycket finare att kolla på :-)

2011-09-28 @ 15:44:22
URL: http://pennysplace.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0